Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lukașenko recunoaște planurile ruse de anexare: Poate unii oficiali (din administrația lui Putin) au sugerat în ce direcție vor merge cu Belarus

Belta
Aleksandr Lukasenko

Alexandr Lukașenko a reacționat la un document, prezentat într-o investigație comună a Kyiv Independent și a unui grup de instituții media din SUA și Europa, care detaliază pașii viitori ai Rusiei pentru a prelua controlul complet asupra sferelor politice, economice și militare din Belarus până în 2030.

Vorbind cu jurnaliştii locali la un eveniment sportiv din 25 februarie, Lukaşenko a spus că documentul care detaliază planurile Rusiei de a învinge Belarusul şi de a-i demonta independenţa „s-ar putea să fi fost” scris în urmă cu trei ani.

Potrivit uneia dintre sursele citate în anchetă, un ofițer de informații occidental nenumit, documentul a fost creat în 2021 de către Direcția pentru Cooperare Transfrontalieră a Kremlinului.

Conform planului prezentat în document, până în 2030, Belarus ar trebui să aibă o monedă unică și un sistem fiscal comun cu Rusia, iar spațiul său militar și media va fi ajuns sub controlul Rusiei.

Lukașenko a declarat agenției de presă Belta, controlată de stat, că Belarus și Rusia au discutat despre formarea foilor de parcurs pentru integrare în urmă cu trei ani.

„Au fost puncte de vedere diferite. Unii au spus așa, iar alții așa au spus. Poate unii oficiali (din administrația lui Putin), un grup de oameni, au sugerat în ce direcție vor merge cu Belarus”, a spus Lukașenko pe 25 februarie, adăugând că vede Belarus ca „un stat independent și suveran”.

Lukașenko a susținut că raportul de investigație transfrontalieră urmărește să divizeze Belarus și Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.