Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lula da Silva, întâlnire cu omologul său american, Joe Biden. Care va fi scopul întrevederii

republicworld.com
lula da silva biden

Preşedintele brazilian, Luiz Inacio Lula da Silva, se va întâlni cu omologul său american, Joe Biden, la Washington pe 10 februarie, a anunţat joi preşedinţia braziliană, relatează AFP, citat de Agerpres.

Intrat în funcţie la 1 ianuarie, preşedintele de stânga şi-a anunţat dorinţa de a relua legăturile cu multe ţări cu care predecesorul său de extremă dreapta Jair Bolsonaro a întreţinut relaţii tensionate, în special cu Statele Unite.

Fostul preşedinte brazilian a aşteptat 38 de zile până să recunoască victoria lui Joe Biden în 2020 asupra lui Donald Trump, fiind un admirator fervent al acestuia din urmă.

Lula da Silva va vizita Statele Unite în perioada 9-11 februarie, a precizat preşedinţia braziliană. El răspunde unei invitaţii lansate de Joe Biden, pe care Casa Albă a anunţat-o pe 9 ianuarie, la o zi după asaltul asupra locurilor puterii la Brasilia de către extremişti bolsonarişti.

"Democraţia este singura posibilitate pentru noi de a construi o naţiune puternică. De aceea voi vorbi cu Biden pentru a vedea să văd cum se ocupă" de extrema dreaptă, a scris pe Twitter miercuri seară preşedintele Lula da Silva.

"Toată lumea doreşte să vorbească cu Brazilia", a declarat Lula da Silva la TV Globo săptămâna aceasta, promiţând să "reconstruiască" legăturile Brasiliei cu comunitatea internaţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.