Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lumea o ia razna: Cât a dat Universal Music Group pe NFT-ul unei maimuţe antropoide care conduce o trupă virtuală

Universal Music Group profită de pe urma popularităţii NFT-urilor şi a achiziţionat jetonul non-fungibil asociat unei maimuţe antropoide care a devenit extrem de apreciată în rândul colecţionarilor de articole digitale după ce a fost desemnată liderul unui grup muzical virtual, informează Reuters.

Vineri, filiala 10:22PM a grupului Universal, a anunţat că a plătit 360.817 de dolari pentru a cumpăra Bored Ape #5537, un personaj feminin cunoscut şi sub numele de Manager Noet All, ales să conducă un grup virtual creat în noiembrie 2021 şi intitulat Kingship.

Kingship, care există doar în format digital, va avea propriul site şi propria prezenţă pe platforma de mesagerie online Discord, urmând să producă în perioada următoare piese noi şi să susţină concerte virtuale în metavers, un termen folosit adeseori pentru a descrie un spaţiu în care universul fizic se întâlneşte cu cel digital. La fel ca Manager Noet All, toţi ceilalţi membri ai trupei sunt NFT-uri: trei personaje din seria Bored Apes şi personajul Mutant Ape, împrumutate de la colecţionarul Jim McNelis.

Ideea creării unor trupe virtuale pe baza unor personaje digitale nu este însă nouă. Gorillaz, un grup virtual format în 1998 de muzicianul Damon Albarn - solistul fostei trupe Blur - şi artistul de benzi desenate Jamie Hewlett, a lansat şapte albume prin intermediul casei de discuri Parlophone, deţinută de Warner Music Group.

Unul dintre starurile pop din Japonia, Hatsume Miku, este o hologramă, scrie agerpres.ro.

Pentru a găsi liderul trupei Kingship, casa de discuri 10:22PM a grupului Universal a consultat una dintre cele mai cunoscute colecţii de NFT-uri din întreaga tehnologie blockchain, Bored Ape Yacht Club, care conţine 10.000 de reprezentări antropomorfe ale unor maimuţe antropoide, fiecare beneficiind de propria îmbrăcăminte, blană şi expresii faciale.

NFT-urile Bored Apes au devenit un veritabil simbol al statutului social al vedetelor, printre investitorii lor celebri aflându-se Jimmy Fallon - prezentatorul emisiunii TV "The Tonight Show" -, starul pop Justin Bieber, superstarul NBA Steph Curry şi investitorul miliardar Mark Cuban.

Pentru Universal Music Group, trupa Kingship reprezintă o bună oportunitate de a învăţa cum să creeze personaje şi poveşti care să provoace entuziasm în rândul utilizatorilor din metavers.

Casa de discuri 10:22PM, înfiinţată de Celine Joshua, este un fel de laborator al grupului Universal care experimentează noi formate de divertisment.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.