Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lumea politică și de business a Marii Britanii, zguduită de un scandal uriaș

www.diarystore.com
Big Ben Londra

În REVISTA PRESEI de astăzi, stiripesurse.ro vă prezintă o dezvăluire făcută ca urmare a unei anchete din presa din Marea Britanie privind un uriaș scandal de hărțuire sexuală în care este implicată elita britanică.

Ziarul Financiar:

Trustul de caritate britanic Presidents Club a fost închis în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală lansate după o gală de caritate destinată exclusiv bărbaţilor. Secretarul britanic pentru afaceri externe Boris Johnson şi Banca Angliei se numără printre cei care au fost obligaţi să-şi clarifice implicarea, scrie Deutsche Welle.
Lumea politică şi de business a Marii Britanii este zguduită de un uriaş scandal după ce o inves­tigaţie a Financial Times a dez­văluit că fe­meile an­gajate pe post de hostess au fost pipăite şi li s-au făcut pro­puneri inde­cente în timpul unei gale de ca­ritate des­tinată exclusiv băr­baţilor.
Aproximativ 360 de oa­meni de afaceri şi politicieni au participat la ultimul di­neu anual în ca­drul căruia au avut loc şi licitaţii organizate de fondul de ca­ritate Presidents Club la hotelul de lux londonez Dorchester.
Pentru eveni­ment au fost angajate şi 100 de tinere pentru poziţia de hostess, acestora cerându-li-se să poarte fuste mini şi tocuri înalte.
Două jurnaliste FT sub acoperire au participat la dineu, acestea raportând nenumărate cazuri de hărţuire, comentarii obscene şi invitaţii de a li se alătura unor participanţi la dineu în dormitoare din hotel.
Potrivit FT, scopul reuniunii este de a strânge fonduri pentru cauze ca Great Ormond Street Hospital, un renumit spital pentru copii din districtul londonez Bloombsbury. La licitaţie au fost, printre altele, un prânz cu Boris Johnson şi ceaiul cu guvernatorul Băncii Angliei Mark Carney.
Evenimentul s-a numărat printre cele mai importante din Londra timp de 33 de ani, însă activităţile din cadrul acestuia au rămas în mare parte în umbră, un fapt neobiţnuit, poate, pentru o gală de o asemenea anvergură, scrie FT.
În timpul celor trei decenii, fondul a atras peste 20 milioane de lire sterline pentru scopuri caritabile. Evenimentul din acest an a atras peste 2 milioane de lire sterline. (Mai multe detalii AICI)

RFI:

Biroul Adunării naţionale franceze – Camera deputaţilor – a adoptat noile reguli vestimentare pentru aleşii Republicii. Gata cu vălul islamic, sutana de preot şi tricoul de fotbal. Deputaţii trebuie să adopte o ţinută neutră.
Insemnele religioase ostentative, uniformele, mesajele publicitare sau sloganurile cu caracter politic sunt de acum încolo interzise în hemiciclul parlamentului de la Paris. Clarificarea adusă acum regulamentului intern, la iniţiativa preşedintelui Camerei, François de Rugy, vine după o controversă iscată luna trecută. Un deputat stângist, din mişcarea «Franţa nesupusă» a lui Jean-Luc Mélenchon, venise în Adunarea naţională îmbrăcat în tricoul de fotbal al unei echipe de amatori. El dorea astfel să protesteze contra sumelor astronomice care sunt plătite de anumite cluburi profesioniste pentru transferarea unor jucători. Pentru acest gest, deputatul respectiv, François Ruffin, fusese amendat.
Trebuie precizat că până acum, niciun regulament nu se impunea aleşilor francezi în incinta hemicilului. Doar le era cerută o «ţinută respectuoasă». De acum încolo, deputaţii trebuie să fie îmbrăcaţi «neutru şi ca la oraş. Tinuta lor nu trebuie în orice caz să fie un pretex pentru a exprima vreo opinie» se mai poate citi în regulamentul Adunării naţionale. Sunt autorizate doar ţinutele tradiţionale, purtate de exemplu de aleşii din teritoriile franceze de peste mări, cum ar fi cei din Polinezia.
Regulamentul adoptat acum reaminteşte de asemenea că în hemiciclu nu se admite decât «expresia orală. Utilizarea graficelor, pancartelor, obiectelor sau diverselor instrumente este interzisă». O aluzie tot spre agitatorii «Franţei nesupuse». De când au fost aleşi, stângiştii francezi au venit în Parlament şi au scos din sacoşe de exemplu conserve de mâncare şi cutii de paste pentru a protesta contra diminuării ajutoarelor pentru săraci. (Mai multe detalii AICI)

Adevărul:

Rodica Nassar la Sănătate, Ecaterina Andronescu la Educaţie, Răzvan Cuc la Transporturi şi George Ivaşcu la Cultură sunt noii miniştri pe care îi pregăteşte PSD pentru Guvernul Dăncilă. De asemenea, Sevil Shhaideh ar putea prelua funcţia de secretar general al Guvernului. În rest, ALDE nu schimbă pe nimeni. Decizia oficială va fi anunţată vineri, după Comitetul Executiv al PSD.
Organizaţia PSD Bucureşti, condusă de primarul general Gabriela Firea, o va propune pentru ministerul Educaţiei pe senatoarea Ecaterina Andronescu, care face intens lobby în partid ca să ajungă din nou ministru. Surse din PSD au declarat pentru „Adevărul“ că nici Liviu Pop nu se lasă uşor dat la o parte şi ţine cu dinţii de funcţie. Cel care va decide va fi liderul PSD Liviu Dragnea.
Tot organizaţia Bucureşti o va propune şi pe Rodica Nassar pentru Ministerul Sănătăţii, acolo unde urmează să-l înlocuiască pe Florian Bodog, un ministru contestat chiar şi în partid ca urmare a scandalurilor în care a fost implicat. Rodica Nassar este sora primarului Sectorului 2, Mugur Toader.
La Transporturi se întoarce Răzvan Cuc, finul preşdintelui executiv al PSD, Niculae Bădălău. Însă Cuc, care a fost forţat să plece din Guvern de către fostul premier Mihai Tudose, nu mai este în relaţii bune cu Bădălău, ci este susţinut direct de Liviu Dragnea. Cuc îi va lua locul lui Felix Stroe, cel care a fost de partea lui Tudose în disputa cu liderul PSD. (Mai multe detalii AICI)

Evenimentul Zilei:

Filmulețele ar fi fost trimise de prieteni ai membrilor din cabinetele europarlamentarilor PPE, potrivit surselor citate.
Operațiunea „Filmulețul” a fost, apreciază social-democrații, unul dintre motivele care au condus la Declarația comună publicată miercuri pe site-ul Comisiei Europene de către președintele CE Jean Claude-Juncker și prim-vicepreședintele CE Frans Timmermans. Cei doi au făcut „apel” la Parlamentul României să „regândească” legile justiției și au afirmat că urmăresc „cu îngrijorare evoluțiile recente din România”.
Un alt posibil motiv invocat de sursele social-democrate pentru emiterea comunicatului este faptul că șeful Comisiei Europene ar avea o „relație bună de prietenie” cu președintele Klaus Iohannis, un adversar al modificării legilor justiției.
Potrivit surselor citate, PPE a dorit prin intermediul comunicatului să dea o lovitură socialiștilor europeni care se mândresc cu guvernarea PSD din România. (Mai multe detalii AICI)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.