Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Luminile din Gorj sau cum în PNL a apărut un nou Teleorman

pnl.ro
pnl sigla

Nu multă lume știe că în actualul guvern numirile se fac pe prietenii și nu pe algoritmul politic. Degeaba ai o organizație care a făcut scor la parlamentare dacă nu ești în camarilla premierului.

Cel mai bun exemplu care să arate acest lucru este ascensiunea fulminantă a liderilor din Gorj. Deși Gorj a ieșit pe locul 23 în PNL la alegerile parlamentare, cu un scor de 24%, această organizație a primit direct sau indirect cele mai multe funcțîi din actualul guvern.

Inițial, la împărțirea oficială, domnul Dan Vîlceanu primise doar două funcții, respectiv un secretar de stat la Ministerul de Finanțe și Comisia Națională de Prognoză. Iar că să își arate generozitatea față de prietenul său Florin Cîțu, a cedat postul de secretar de stat pentru a-l lăsa pe premier să pună “un profesionist tehnocrat” la ministerul de finanțe. Surpriza cea mare este că profesionistul tehnocrat este tot din Gorj, apropiat de domnul Vîlceanu. Domnul Dumitru Andrei este din Tirgu Cărbunești, Gorj, iar pe cabinetul său de demnitar sunt angajați doar oameni din Gorj, recomandați de “bunul amic al premierului”, domnul Dan Vîlceanu.

La schimb cu funcția de secretar de stat, organizația Gorj a primit un post de consilier de stat la cancelarie, unde a fost trimis domnul Iulian Popescu, mare expert în digitalizare și fost candidat la președinția Consiliului Județean Gorj. Și acesta are pe cabinet tot felul de dubioși fără nicio legătură cu PNL și care spun prin partid că sunt girați de organizația Gorj și de Alina Gorghiu.

Marea lovitura a lui Dan Vîlceanu este însă funcția de secretar general al guvernului. Ilustrul necunoscut Horațiu Gorun, fără nicio legătură cu Partidul Național Liberal, a ajuns pe această funcție datorită principalei sale calități, respectiv obediența totală față de Dan Vîlceanu. După ce a amețit toată reorganizarea de la Ministerul de Finanțe, acesta este într-o pasivitate totală la SGG, ministerele de linie plangandu-se toate de incompetența secretarului general al guvernului. Unele voci spun însă, că domnul Gorun are un șef de cabinet, tot om de încredere al domnului Dan Vîlceanu, care nu îl lasă nici măcar să iasă din birou fără să îi ceară voie acestuia.

Cireașa de pe tort însă a domnului Vîlceanu este pupila sa Mara Mareș. Gurile rele spun că aceasta și-a părăsit iubitul imediat după alegerile parlamentare pentru a reveni în brațele lui Dan Vîlceanu tocmai pentru a nu rămâne șomeră. Iar după două luni de rugăminți acesta s-a înduplecat și l-a convins pe premier să o ia consilier de stat.

Deși controlează o grămadă de funcții în guvernul României, ambițiile lui Dan Vîlceanu nu se opresc aici. Mai nou și-a aruncat privirea asupra companiilor din subordinea SGG-ului, Transelectrica și Transgaz, iar numirile la aceste companii nu se mai pot face fără o viză de Gorj. Din păcate și în guvernul Cîțu relele obiceiuri din trecut revin cu aceeași forță doar că au alt nume. Gorj este noul Teleorman din PNL!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.