Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lungmetrajul românesc "MO", selectat în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo

Facebook
festivalul filmului european

Debutul regizoral al lui Radu Dragomir, "MO", va avea premiera internaţională la Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo (16-23 august), unde a fost selectat în competiţia oficială, alături de alte opt filme. Din distribuţia filmului fac parte Răzvan Vasilescu, Dana Rogoz şi Mădălina Craiu, anunţă distribuitorul, potrivit news.ro.

Prezentat în avanpremieră la TIFF, "Mo" a fost primit bine atât de public, cât şi de presa şi critica de specialitate. Pornind de la un caz real, "Mo" spune povestea a două prietene care sunt prinse copiind de către cel mai sever profesor. După ce îl roagă să mai dea examenul, profesorul le invită la el acasă. Aici, cele două studente vor fi supuse unui examen neaşteptat. Totul pare o glumă, până când Mo îşi pierde controlul.

Citește și: Gabriela Firea aruncă bomba: Analizez și o candidatură independentă de PSD la prezidențiale

"Filmul MO a fost selectat anii trecuţi la CineLink Sarajevo, în etapa de scenariu şi, ulterior, Work in Progress. Am sperat să ajungă şi în competiţia oficială, aşa că acum sunt foarte bucuros că lungmetrajul meu de debut va avea premieră internaţională la Sarajevo", a spus regizorul Radu Dragomir.

Festivalul de la Sarajevo este unui dintre cele mai importante festivaluri de film din Europa de Est. Deşi un festival relativ tânăr, la ediţia cu numărul 25 acum, Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo şi-a câştigat în ultimii ani un loc între cele mai importante evenimente de gen din Europa.

Citește și: Dezvăluirea momentului! Pe mâinile cui a ajuns afacerea cu care s-a îmbogățit Dan Barna din bani publici

Premiera filmului "MO" va avea loc în prezenţa regizorului Radu Dragomir, a actorilor Răzvan Vasilescu, Dana Rogoz şi Mădălina Craiu, a directorului de imagine Liviu Mărghidan şi a producătorului Ruxandra Flonta.

Filmările la "Mo" au avut loc în 2017 şi 2018 la Bucureşti. O producţie Scharf Film Production şi Strada Film. Director de imagine: Liviu Mărghidan, montaj: Tudor Popescu, sunet: Marius Stănescu, art director: Gabriel Bucur, costume: Adina Bucur. Film realizat cu sprijinul CNC, finanţator: Media Investment şi Optimum Media.

Filmul va putea fi văzut pe ecranele din România de pe 4 octombrie, distribuit de Bad Unicorn.

Cea de-a 25-a ediţie a Festivalului de Film de la Sarajevo va avea loc în perioada 16 - 23 august.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.