Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupii care conduc Poșta Română

În spațiul public apar tot mai multe informații, pe surse, despre frământările care au loc zilele aceastea în compania de poștă. De la concedieri forțate ale vechii gărzi PNL-iste și înlocuirea cu noua echipă, tot PNL-iștă, dar apropiată de filiala PNL Sector 1 și lui Valentin Ștefan, bossul aflat provizoriu din iunie 2021 la cârma Poștei, până la nereguli grave în achiziții și chiar fondurile utilizate pentru premierile de Craciun.

Bineînțeles, totul este adus la urechile publicului pe surse, pentru că, se pare, că oamenilor, care de mai bine de un an și jumătate stau cu sabia șomajului deasupra capului, le este o frică viscerală să vorbească.

Opinie separată face directorul general adjunct, Carmen Alecu, care pare că este singura care a avut curajul să ia apărarea salariaților și să facă o sesizare către forurile superioare, după cum este dezvăluit în articolul din dcnews.ro

În noua gardă, impusă de Valentin Ștefan, spun sursele noastre din companie, se regăsesc:

Ovidiu Călin, care deține funcția de director al Direcției Imobiliare, va îndeplini integral, prin cumul de funcții, pentru o perioadă de 3 luni, începând cu data de 3 ianuarie, și atribuțiile postului înființat de director Administrația Centrală -  Departament Infrastructură.

Florin Valentin Gliga, care deține funcția de director Sucursala Regionala (Cluj, conform site-ului Poștei Române), va îndeplini integral, prin cumul de funcții, pentru o perioadă de 3 luni, începând cu data de 3 ianuarie, și atribuțiile postului înființat de director Administrația Centrală -  Departament Resurse Umane.

Despre Ovidiu Călin și Florin Gliga, Gazeta de Cluj dezvăluie că sunt clienți ai DNA, luați în vizor anul trecut, când DNA a demarat cercetări pentru o serie de infracțiuni asimilate faptelor de corupție la Poșta Română în cadrul dosarului penal nr.151/P/2022, deschis pe 16 august 2022. Detalii AICI.

Numele lui Ovidiu Călin, fost șef al Direcției Regionale de Poștă Cluj, apare și într-un alt dosar de corupție instrumentat de DNA Cluj. Chiar dacă persoanele au fost achitate în anul 2011, fum fără foc, nu iese, iar Gazeta de Cluj face o serie de dezvăluiri despre abilitățile antreprenoriale ale lui Ovidiu Călin.

Despre Florin Gliga și grija lui de a renova clădirea Poștei din Cluj în ”famiglie” vorbește pe larg ziardecluj.ro, care dezvăluie cum s-au înfruptat din banii Poștei apropiați ai directorului sucursalei clujene a Poștei Române, adică, fix firma DAS Engineering Grup, controlată de Alexandra Stoica, președintele Organizației de Femei a PNL Cluj-Napoca, cea care nu ascunde o relație de cuplu de mai mulți ani cu Florin Gliga.

Constantin Cristian Tapalagă, care deține funcția de director Oficiu Județean de Poștă (Neamț, conform  siteului vestea.net), va îndeplini integral, prin cumul de funcții, pentru o perioadă de 3 luni, începând cu data de 3 ianuarie, și atribuțiile postului înființat de director Administrația Centrală -  Unitatea de Afaceri: Trimiteri.

Cristian Tapalagă s-a remarcat, așa cum titrează vestea.net în articolul,  prin pendularea lui între Consiliul Județean Neamț și Poșta Română, profitând de susținerea fie a PSD, fie a PNL pentru a ocupa, de-a lungul timpului, posturi în CA -urile unor companii de stat din Neamț, menționate chiar in CV -ul publicat pe site-ul Salubris SA din Piatra Neamț.

Claudia Florentina Radu,  care deține funcția de consilier juridic definitiv, va îndeplini integral, prin cumul de funcții, pentru o perioadă de 3 luni, începând cu data de 3 ianuarie, și atribuțiile postului înființat de director Administrația Centrală -  Departament Juridic.

Alexandru Butiseaca, care deține funcția de expert, va îndeplini integral, prin cumul de funcții, pentru o perioadă de 3 luni, începând cu data de 3 ianuarie, și atribuțiile postului înființat de director Administrația Centrală -  Departament Economico-Financiar.

Despre Alexandru Butiseacă, aflăm lucruri interesante, din perioada în care făcea parte din acipla lui Florin Cîțu, după cum dezvăluie libertatea.ro. În investigația ziarului, aflăm că Butiseacă ar fi susținut că este ziarist la Digi24 : ” Doamnă Deirdre, cum se numește ziaristul Digi 24 care v-a contactat? -Imediat, am numele lui pe e-mail… Alexandru Butiseacă. -Și el este ziarist, așa s-a recomandat? V-a trimis un document scris de Florin Cîțu? -Da. Alexandru Butiseacă mi-a spus că e ziarist la acel site de televiziune, Digi 24. Și mi-a trimis un document al Partidului Liberal. Asta mi-a explicat Alexandru și nu mi-a dat foarte multe detalii.

Pe de altă parte, Butiseacă susține că nu s-ar fi recomandat ca jurnalist, în dialogul cu profesorul american.

Oana Anghelescu, care deține funcția de documentarist, va îndeplini integral, prin cumul de funcții, pentru o perioadă de 3 luni, începând cu data de 3 ianuarie, și atribuțiile postului înființat de director Administrația Centrală -  Departament Transformare Digitală.

Florin Gabriel Bulumac, care deține funcția de director Sucursală (Fabrica de Timbre, conform site ului Poștei Române), va îndeplini integral, prin cumul de funcții, pentru o perioadă de 3 luni, începând cu data de 3 ianuarie, și atribuțiile postului înființat de director Administrația Centrală -  Departament Clienți și Responsabilitate Socială.

Emil Ion Cioriia, care deține funcția de director adjunct oficiul Poștal Municipal București, va îndeplini integral, prin cumul de funcții, pentru o perioadă de 3 luni, începând cu data de 3 ianuarie, și atribuțiile postului înființat de director Administrația Centrală -  Unitate de Afaceri – Servicii Financiare.

Nici interimarul de la Servicii Financiare nu este ușă de biserică! Despre el, jurnalul scria, acum ceva vreme în urmă cotidianul jurnalul.ro : ”Director delegat la Servicii Financiare este Emil Ion Ciorîia, fost liberal, ales pe lista PNL la Consiliul Local Techirghiol, dar mai ales bogat om de afaceri constănţean, implicat într-o dubioasă afacere cu contrabandă de ţigări. Chiar la începutul acestei luni, poliţiştii de frontieră constănţeni au întocmit un dosar pentru evaziune fiscală şi contrafacere de ţigări pe numele unui om de afaceri care este asociat cu Ciorîia în firma SC M­a­ritime Forwarding SRL Agigea, la al cărei sediu social au fost confiscate ţigările de contrabandă”.

Silviu Mărgean, care deține funcția de consilier director general, va îndeplini integral, prin cumul de funcții, pentru o perioadă de 3 luni, începând cu data de 3 ianuarie, și atribuțiile postului înființat de director Administrația Centrală -  Unitate de Afaceri Imobiliare.

Ioan Alexandru Brătianu, care deține funcția de director Sucursală, va îndeplini integral, prin cumul de funcții, pentru o perioadă de 3 luni, începând cu data de 3 ianuarie, și atribuțiile postului înființat de director Administrația Centrală -  Unitate de Afaceri Logistică.

Alexandru Brătianu este nimeni altul decât fiul veșnicului lider al SLPR, sindicatul care anul trecut i-a făcut zile fripte lui Valentin Ștefan, opunându-se proiectului de reorganizare al directorului general.

Tânărul Brătianu a fost și el în vizorul presei. Despre el a întrebat, compania, ziarul curentul.info,  care îl prezintă pe Brătianu junior ca pe fiul rătăcitor, întors din țări mediteraneene și proptit în Poștă de taatăl, care pe vremea aceea avea o cu totul altă colaborare cu conducerea companiei. Aventurile lui Alexandru Brătianu și implicarea tatălui său au fost relatate și de alte publicații - AICI și AICI.

Adrian Mircea Grecu, care deține funcția de expert, va îndeplini integral, prin cumul de funcții, pentru o perioadă de 3 luni, începând cu data de 3 ianuarie, și atribuțiile postului înființat de director Administrația Centrală -  Unitate de Afaceri Imprimare.

După cum se poate observa, la o succintă cercetare pe google în legătură cu noua conducere, se poate spune că Poșta Română a încăput pe mâini pricepute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.