Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Luptă acerbă pe piața de telecomunicații din Spania. Telefonica renunță la 15% dintre angajați din cauza concurenței cu operatorul român Digi Communications NV

www.go4it.ro
slâlp telefonie mobilă

Telefonica, cel mai mare operator de telefonie din Spania, a anunţat marţi că a ajuns la un acord cu sindicatele privind reducerea cu aproximativ 15% a efectivelor locale, prin intermediul unui program de plecări voluntare, parte din planul estimat să coste 1,5 miliarde de euro în acest an, informează Reuters.

Acest program prevede desfiinţarea a aproximativ 2.700 de locuri de muncă pe o piaţă din ce în ce mai concurenţială şi va permite realizarea unor economii anuale de peste 230 de milioane de euro, începând din 2023, a precizat Telefonica într-un document emis autorităţii de reglementare a pieţei bursiere.

"Impactul asupra fluxului de numerar va fi pozitiv în 2022 la fel ca şi economiile, deoarece angajaţii vor părăsi compania începând din primul trimestru din 2022", a informat Telefonica.

Programul de plecări voluntare va fi disponibil pentru angajaţii care au cel puţin 55 de ani şi cel puţin 15 ani vechime în cadrul Telefonica, companie care are 18.500 de angajaţi în Spania şi aproape 115.000 la nivel global.

Restructurările de personal de la Telefonica vin după programele similare anunţate în ultimele luni de rivalii Vodafone şi Orange. Toţi marii operatori din Spania se confruntă cu presiuni la capitolul preţuri din partea operatorului român Digi Communications NV, care îşi extinde reţeaua de fibră optică din Spania şi concurează agresiv pe segmentul low-end al pieţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.