Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupta contra epidemiei de COVID-19 evoluează în direcţia bună, susţin autorităţile sanitare din Belgia

Forbes
COVID coronavirus

Lupta contra epidemiei de COVID-19 evoluează ''în direcţia bună'', dar eforturile populaţiei încă trebuie să continue câteva săptămâni, au afirmat vineri autorităţile sanitare din Belgia, ţară grav afectată de noul coronavirus, informează AFP.

''De câteva zile, vedem din fericire cifre care evoluează în direcţia bună'', a declarat într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt interfederal pentru lupta contra coronavirusului în Belgia, Yves Van Laethem, potrivit agerpres.ro.

Citește și: UIMITOR O tehnologie VECHE din 1998 ELIMINĂ particulele de coronavirus

''Se poate în fine vedea cum se conturează vârful acestui celui de-al doilea val'', a adăugat el, adăugând că acest vârf ar putea fi data de 27 octombrie, când în Belgia au fost recenzate 22.171 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore.

Belgia a înregistrat o scăderea foarte uşoară a numărului de noi cazuri, precum şi al persoanelor internate zilnic în spital, şi aceasta pentru prima dată începând din luna septembrie.

Numărul pacienţilor cu COVID-19 aflaţi în terapie intensivă, precum şi numărul deceselor continuă să crească, dar ''cu un ritm mai puţin rapid'', a explicat Van Laethem.

''Alături de Cehia, rămânem campionii numărului de noi infectări'', a avertizat el.

La finalul lunii octombrie, Belgia - ţară cu 11,5 milioane de locuitori - şi-a înăsprit restricţiile pentru şase săptămâni. Măsurile includ mai ales închiderea magazinelor neesenţiale (excepţiile sunt magazinele alimentare, farmaciile şi librăriile) şi, pentru companii, lucrul de acasă acolo unde este posibil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.