Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupta împotriva coronavirusului: Wenger, Mourinho şi Pochettino, printre antrenorii angrenaţi în campania de prevenţie a FIFA şi OMS

www.skysports.com
Jose Mourinho

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) au lansat o campanie comună în care şase antrenori, printre care Arsene Wenger, Mauricio Pochettino şi Jose Mourinho, îi sfătuiesc pe oameni să urmeze recomandările de bază în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, relatează EFE.

Vocile celor şase antrenori, inclusiv Casey Stoney, Aliou Cisse şi Jill Ellis, s-au alăturat iniţiativei de a transmite întregii lumi cele cinci gesturi fundamentale ''precum o tactică'' de combatere a virusului Covid-19, având în vedere rolul crucial pe care tactica îl are pentru succesul în fotbal, conform Agerpres.ro.

Citește și: RCS&RDS, mesaj pentru toți clienții săi! Recomandarea făcută luni, în plină criză declanșată de coronavirus

''Suntem conştienţi de seriozitatea situaţiei cu coronavirus şi trebuie să protejăm sănătatea înainte de toate. Cer ca toată lumea să urmeze aceste măsuri de disciplină tot timpul'', este îndemnul lui Arsene Wenger, fost antrenor la Arsenal şi în prezent şef al departamentului FIFA de dezvoltare globală a fotbalului.

Argentinianul Mauricio Pochettino, fost la Tottenham, invită ca toată lumea ''să se spele frecvent pe mâini cu săpun şi, dacă este posibil, cu o soluţie cu alcool'', un gest simplu, dar foarte important, în timp ce Casey Stoner, antrenoarea echipei feminine a clubului Manchester United, sfătuieşte purtarea articolelor de unică folosinţă şi necesitatea de a-ţi acoperi nasul şi gura cu antebraţul în timpul tusei şi strănutului.

Vocea lui Aliou Cisse, selecţionerul Senegalului, îndeamnă lumea să nu-şi atingă ochii, nasul sau gura pentru a evita contaminarea cu virusul, în timp ce Jose Mourinho, antrenorul lui Tottenham, invită la menţinerea unei distanţe fizice între persoane.

Citește și: Ultimă oră! CEC Bank, decizie pentru românii cu credite, pe fondul răspândirii coronavirusului: Se amână cu 30 de zile! .

Lor li se adaugă Jill Ellis, selecţionerul echipei feminine a SUA, campioana mondială din 2019, care insistă asupra faptului ca oamenii să rămână în casă şi să urmeze instrucţiunile autorităţilor sanitare din ţara lor.

Campania FIFA insistă asupra faptului că aceste măsuri protejează pe toată lumea şi ajută la prevenirea răspândirii virusului, iar preşedintele Gianni Infantino a solicitat tuturor să le ''urmeze şi să sprijine eforturile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru a combate virusul''. "Împreună vom câştiga acest joc dificil", a adăugat şeful FIFA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.