Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupta pentru șefia Interpol - SUA susțin un oficial sud-coreean

interpol

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a declarat marți că Statele Unite îl susțin pe sud-coreeanul Kim Jong Yang la alegerile pentru președinția Interpol, Washingtonul poziționându-se astfel împotriva candidatului Rusiei, Alexander Prokopchuk, informează publicația The Hill.

"Îl susținem în mod ferm pe Kim Jong Yang, care servește drept președinte interimar" al Interpol, organizația internațională de cooperare a forțelor de poliție, a declarat Pompeo.

"Încurajăm toate națiunile și organizațiile care fac parte din Interpol și respectă statul de drept să aleagă un lider cu credibilitate și integritate (...) Credem că domnul Kim este acela", a adăugat oficialul american.

Posibilitatea alegerii rusului Prokopchuk a stârnit îngrijorare la Washington. Un grup de patru senatori americani, inclusiv republicanul Marco Rubio și democratul Christopher Coons, au declarat că "Rusia abuzează în mod regulat de Interpol cu scopul hărțuirii oponenților politici, a disidenților și jurnaliștilor".

Moscova a negat acuzațiile și a afirmat că poziția senatorilor americani "ar putea reprezenta un fel de ingerințe în procesul electoral al unei organizații internaționale".

Kim a fost numit președinte interimar al Interpol în luna octombrie, după ce Meng Hongwei, președintele anterior a organizației, a dispărut în cursul unei vizite în țara sa natală, China. Beijingul a comunicat ulterior că Meng Hongwei a fost arestat și este anchetat pentru fapte de corupție și alte infracțiuni.

Alegerea noului președinte al Interpol urmează să aibă loc miercuri. Funcția este mai degrabă una ceremonială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.