Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Luptă pierdută de PNL în județul Hunedoara

stiripesurse.ro
dfg

PNL a încercat să fenteze legea la Deva unde, în această campanie electorală, a afișat zeci de bannere cu numele candidaților la președinția CJ Hunedoara și la Primăria Municipiului Deva.

Bannerele „LIKE DAVID” și „LIKE OANCEA” au împânzit municipiul Deva încă din precampania electorală. Acestea au fost afișate pe mai multe imobile proprietăți private, iar PSD, PPU-sl și PER au sesizat Biroul Electoral de Circumscripție acuzând PNL că încalcă legea electorală.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că sesizările sunt întemeiate și că bannerele liberalilor, deși nu conțin îndemnul explicit de a vota un anumit candidat, au caracter electoral. Drept urmare, Biroul electoral local a dispus de îndată îndepărtarea acestor materiale de pe raza municipiului Deva.

Liberalii au contestat decizia și s-au adresat Biroului Electoral Județean Hunedoara.

„Partidul Național Liberal, prin contestația formulată, invocă în esență faptul că bannerele nu sunt materiale electorale și nu sunt afișate aferent campaniei electorale de către acest partid. Totodată menționează că mesajele nu întrunesc condițiile pentru a fi apreciate ca mesaje electorale și nu se referă în mod direct și explicit la candidați ai PNL”, se arată în documentele oficiale ale BEJ Hunedoara.

În urma analizei Biroul Electoral Județean a respins contestația formulată de PNL stabilind că bannerele au caracter electoral. În această situație, PNL va trebui să explice și cu ce fonduri au fost executate bannerele în cauză, având în vedere că legislația prevede reguli clare de finanțare a campaniilor electorale.

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.