Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Luptători de la structurile de acţiuni speciale din România, Slovacia şi Republica Moldova, la un stagiu de pregătire la Miercurea-Ciuc

stiri.md
mascati moldova
Potrivit informaţiilor furnizate de IPJ Harghita, alături de echipa gazdă participă alte nouă echipe de luptători de la structurile de acţiuni speciale din Iaşi, Bacău, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Satu Mare, Covasna şi Bucureşti.

De asemenea, participă şi două echipe de poliţişti de la structurile de intervenţie din Slovacia şi Republica Moldova, precum şi vânători de munte şi specialişti de la structuri de combatere a crimei organizată.

Inspectorul şef al IPJ Harghita, comisar şef Mircea Iordan, a declarat, joi, presei că desfăşurarea acestui stagiu este necesară pentru ca specialiştii să facă schimb de date, informaţii sau tactici de luptă, astfel încât să fie pregătiţi să facă faţă oricăror situaţii.

"Este vorba un stagiu internaţional de pregătire în domeniul armelor de foc şi al tacticilor de intervenţie, participanţi fiind reprezentanţi din zece judeţe ale României, inclusiv capitala şi Slovacia şi Republica Moldova. De asemenea, avem reprezentanţi de la vânători de munte şi de la alte structuri de combatere a crimei organizate. (...) Precizez că este un mod absolut util şi necesar în condiţiile actuale şi internaţionale, pentru schimb de date şi informaţii, schimb de metode şi tactici de intervenţie tocmai pentru a fi pregătiţi şi a face faţă oricăror provocări prezente şi viitoare şi a fi în permanenţă cei mai buni", declarat inspectorul şef al IPJ Harghita.

Acesta a punctat faptul că se fac exerciţii diverse, cum ar fi intervenţii în cazul unor atacuri teroriste şi luări de ostatici sau alte scenarii de acţiuni la care ar putea participa luptătorii de la structurile speciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.