Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Luptătorii din Fâșia Gaza încasează o lovitură puternică: Israelul a asasinat un important comandant al Jihadului Islamic

Haaretz
Hamas

Israelul l-a ucis luni pe Hossam Abu Harbid, un comandant militar al grupării islamiste palestiniene armate Jihadul Islamic, într-un atac aerian în Fâşia Gaza, anunţă armata israeliană şi o sursă din cadul mişcării, relatează Reuters.

Citește și:42.000 de palestinieni din Fâșia Gaza şi-au părăsit locuinţele din cauza atacurilor aeriene ale Israelului

Asasinarea lui Hossam Abu Harbid, comandantul Diviziei din Nord al Jihadului Islamic, ar putea declanşa o ripostă violentă a organizaţiei, în a doua săptămână de ostilităţi între statul evreu şi activişti palestinieni în Fâşia Gaza.

Armata israeliană anunţă moartea lui Hossam Abu Harbid şi-l acuză de faptul că ”se află la originea mai multor atacuri teroriste cu rachetă antitanc vizând civili israelieni”.

În aceste atacuri a fost rănit, în prima zi a conflictului, un civil israelian, potrivit Tsahal (armata israeliană).

Hossam Abu Harbid era un comandant al Jihadului Islamic de 15 ani, potrivit aceleiaşi surse.

Armata israeliană a transmis luni că, la o săptămână de la începerea bombardamentelor, militanţii palestinieni au lansat aproximativ 3.150 de rachete din Fâşia Gaza spre Israel.

Ostilităţile din Gaza s-au declanşat la 10 mai odată cu ploaia de rachete lansată de mişcarea palestiniană Hamas asupra Israelului în semn de 'solidaritate' cu sute de manifestanţi palestinieni răniţi în urma unor confruntări cu poliţia israeliană în Ierusalimul de Est ocupat. La originea manifestaţiilor, ameninţarea cu expulzarea forţată a familiilor palestiniene în beneficiul coloniştilor israelieni, scrie AFP.

Din data de 10 mai şi până în prezent, 197 de palestinieni au fost ucişi, printre care 58 de copii, iar peste 1.200 au fost răniţi, conform unui bilanţ palestinian, citat de AFP. De partea israeliană, 10 persoane au fost ucise, printre care un copil, şi 294 rănite după tirurile de rachete lansate din Gaza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.