Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Luptătorii kurzi şi-au oprit operaţiunile contra grupării Statul Islamic

kurzi siria

Luptătorii kurzi susţinuţi de SUA şi-au oprit operaţiunea contra grupării Statul Islamic (SI) în Siria în contextul în care Ankara a lansat o ofensivă militară în nord-estul acestei ţări, au anunţat miercuri seară două surse militare americane şi una kurdă, transmite în exclusivitate Reuters, potrivit Agerpres.

''SDF (Forţele democratice siriene) şi-au oprit operaţiunile anti-SI pentru că este imposibil să desfăşori vreo operaţiune în timp ce eşti ameninţat de o mare armată chiar la frontiera nordică'', a afirmat sursa kurdă. 

O oficialitate americană a afirmat, sub rezerva anonimatului, că suspendarea operaţiunilor kurzilor sirieni are consecinţe şi asupra pregătirii de SUA a forţelor de stabilizare din Siria.

Citește și: Turcia anunță că trupele sale terestre au început ofensiva în Siria

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat miercuri declanşarea unei noi operaţiuni militare împotriva miliţiilor kurde Unităţile de Apărare a Poporului (YPG), susţinute de ţările occidentale, însă considerate teroriste de Ankara. Această operaţiune vizează, potrivit lui Erdogan, "teroriştii din YPG şi Daesh (acronimul arab al grupării Stat Islamic)" şi are drept obiectiv crearea unei "zone de securitate" în nord-estul Siriei. 

"Zona de securitate pe care o vom crea va permite reîntoarcerea refugiaţilor sirieni în ţara lor", a dat asigurări şeful statului turc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.