Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cresc în intensitate luptele aeriene în Ucraina: forțele rusești se laudă că au doborât un avion și nouă drone

avioane mig-29 slovacia

Armata rusă susține că a doborât un avion de vânătoare ucrainean MiG-29 pe teritoriul Republicii Populare Donețk! Anunțul a fost făcut de reprezentantul oficial al Ministerului Apărării al Federației Ruse Igor Konashenkov.

"Avioanele de vânătoare ale Forțelor Aerospațiale Ruse din apropierea satului Krasnoarmeysk din Republica Populară Donețk au doborât în aer un avion MiG-29 al Forțelor Aeriene Ucrainene", a declarat el sâmbătă, în cadrul unui briefing de presă, relatează Interfax. Potrivit acestuia, tot în timpul zilei, sistemele de apărare aeriană rusești au doborât nouă drone ucrainene în regiunile Donețk, Lugansk, Harkov și Zaporojie. „În plus, opt rachete ale sistemelor de rachete cu lansare multiplă HIMARS și Vilkha au fost interceptate în zonele orașului Donețk și în satul Valerianivka (Donețk)”, a mai adăugat Konashenkov. El a spus că, în ultima zi, aviația rusă, trupele de rachete și artileria au lovit 86 de unități ale Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU) în poziții de tragere, forță de muncă și echipamente militare în 124 de raioane.

Vezi și: Armata ucraineană a respins atacurile trupelor ruse în jurul a 12 localităţi din Donbas

De cealaltă parte Ucraina poartă negocieri pentru avioane de luptă. Mihailo Podoliak, consilier al şefului cancelariei prezidenţiale de la Kiev, susţine că negocierile cu partenerii externi privind posibilitatea de a trimite Ucrainei aeronave de atac și rachete cu rază lungă de acțiune sunt deja în desfășurare, informează Rador.

Potrivit lui Podoliak, este vorba despre negocieri care au loc "într-un ritm accelerat". "Partenerii noștri înțeleg cum evoluează războiul. Aceştia înțeleg că avioanele de atac la sol, menite să protejeze personalul militar și vehiculele blindate pe care ni le oferă, sunt absolut necesare. În același mod, pentru a reduce drastic instrumentul cheie al armatei ruse - artileria - avem nevoie de rachete. Prin urmare, negocierile sunt deja în curs, negocierile decurg într-un ritm accelerat" - a detaliat Podoliak. Totodată, consilierul a remarcat că există "anumite nuanțe" în ceea ce privește statutul psihologic al țărilor partenere, care încă se tem parțial că "arhitectura mondială se dărâmă complet din cauza războiului". "Acestea încă nu pot renunța la conservatorismul lor. Literalmente, în scurt timp, vom ajunge la astfel de instrumente - aviație și rachete" - a conchis Podoliak.

Vezi și: Explozie puternică în Mariupol. Ucraina a declanșat alerte aeriene în 6 regiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.