Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupte crâncene pe aliniamentul Sloviansk - Krematorsk. Rușii au mutat 20 de batalioane și încearcă străpungerea frontului. Au reînceput luptele și în Nord

hartă ruși

Armata ucraineană spune că unităţile ruse se consolidează în apropiere de Sloviansk, în timp ce se pregătesc să reia ofensiva către oraşul din est. Kramatorsk, situat în apropiere, este cea mai mare zonă urbană din Doneţk aflată încă sub controlul ucrainean, relatează CNN preluat de news.ro

Statul Major General ucrainean a transmis vineri că ruşii concentrează o forţă de până la 20 de batalioane în zonă. Ruşii au încercat să lanseze un atac asupra a două oraşe la nord şi nord-vest de Sloviansk – Barvinkove şi Sviatohirsk – dar nu au reuşit, a spus Statul Major.

Nu este clar dacă ruşii au ocupat un alt teritoriu la est de Sloviansk, după ce au câştigat controlul asupra oraşului Lyman la sfârşitul lunii trecute. Partea ucraineană spune că forţele ruse au folosit artileria în două zone mai apropiate de Sloviansk - Shchurove şi Brusivka.

La Severodoneţk, Statul Major General a afirmat că luptele continuă: „Sub acoperirea focului de artilerie, au luat cu asalt zonele rezidenţiale din partea de est a oraşului. [Inamicul] are un succes parţial”.

Însă ruşii nu făcuseră niciun progres în eforturile lor de a avansa spre alte aşezări din teritoriul pe care forţele ucrainene continuă să-l apere - care include Bakhmut, Soledar şi Lisihansk. Încă o dată, a spus Statul Major, ruşii au încercat să treacă râul Siverskiy Doneţ şi „să creeze condiţii pentru trecerea acestuia de către principalele sale forţe armate”.

Râul s-a dovedit a fi o barieră majoră pentru forţele ruse.

Luptele au început la nord de Harkov, unde forţele ucrainene au recâştigat teritoriu în ultimele săptămâni.

Statul Major a raportat că forţele ruse încercau să blocheze înaintarea trupelor ucrainene în direcţia frontierei de stat. [Inamicul] a continuat să tragă asupra unităţilor Forţelor de Apărare folosind avioane, artilerie, lansatoare de rachete multiple, mortiere şi tancuri. ."

Acţiunea rusă a inclus un atac aerian al elicopterelor Mi-8 asupra poziţiilor trupelor ucrainene din zonele aşezărilor Slatyne şi Dementiivka, aşezări rurale de la nord de Harkov.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.