Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE: Lupte crâncene pe front în 'noul Bahmut': 'Încearcă să încercuiască zona!' / rușii confirmă

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

UPDATE - 20 martie, ora 15.21: situația devine mai gravă

Surse ucrainene recunosc deteriorarea situației în direcția Avdiivka și actualizarea amenințării de încercuire a orașului. Există lupte în periferia sudică a Avdiivka. După înaintarea trupelor rusești la Krasnogorovka și Stepovoe, a fost creată o amenințare pentru Orlovka, prin care trec principalele căi de comunicație.

Știrea inițială:

Şeful centrului de presă al Forțelor de Apărare ale Ucrainei din direcția operaţională Tavriisk, colonelul Oleksi Dmitraşkivski, a declarat, luni, că rușii intenţionează să încercuiască oraşul Avdiivka, din regiunea Donețk, astfel că, în viitorul apropiat, situația din zona respectivă ar putea deveni similară celei de la Bahmut,  informează UKRAINSKA PRAVDA, relatează Rador.

"Inamicul încearcă în mod constant să încercuiască Avdiivka. Sunt de acord cu colegii mei din Marea Britanie că Avdiivka ar putea deveni în curând al doilea Bahmut - aşa este. Cu toate acestea, vreau să spun că nu totul merge atât de bine în cadrul unităților ruse care atacă în această direcție. În ultima zi, inamicul a pierdut aproximativ trei subunităţi (în această direcție - n.r)" - a explicat Dmitraşkivski.

Potrivit acestuia, atacurile asupra oraşului Avdiivka sunt la fel și sunt previzibile, ruşii lansând bombardamente din acelaşi loc.

În ultimele trei zile, ruşii au folosit "ultimele rezerve pe care le aveau (în direcţia Avdiivka, n.r.)" - potrivit colonelului.

Forțele ruse se laudă că avansează la Avdiivka

Forțele rusești susțin că încearcă să intre în orașul Avdiivka dinspre sud-vest. „Este o bătălie puternică în zona Palatului Tehnologiei și Sportului”, precizează forțele rusești.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.