Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Lupte de stradă' într-o localitate din Donbas, bombardată de ruşi de mai multe săptămâni - Ofensiva a început, anunță guvernatorul regiunii

captura youtube
lupte strada

Forţe ruse au intrat în localitatea Kreminna, în regiunea Lugansk (est), bombardată de ruşi de săptămâni de zile, în cadrul ofensivei în Donbas, anunţă într-o postare pe Facebook şeful administraţiei militare regionale, Serghii Gaidai, relatează CNN, potrivit news.ro.

”Ruşii au intrat în Kreminna. Au început lupte de stradă”, anunţă Gaidai. Ruşii au intrat în localitate cu ”o cantitate uriaşă de echipament”, anunţă el. ”Ofensiva a început”, subliniază Gaidai.

Armata rusă încearcă să înfrângă rezistenţa ucraineană la Kreminna, dar şi în alte localităţi din Lugansk, cu scopul de a înainta atât în Lugansk, cât şi Doneţk, obiectuvul ”misiunii militare speciale” a lui Vladimir Putin.

Evacuări sunt imposibile, în prezent, anunţă Gaidai. ”Am planificat evacuări pe poteci forestiere, pentru ca oamenii să nu ajungă în bătaia focului. Însă, în noaptea de duminică spre luni situaţia s-a schimbat”, anunţă el.

”Lupte au izbucnit în oraş. Este nerealist să numărăm civilii rămaşi acolo”, declară Gaidai.

Complexul sportiv Olimpia din Kreminna ”arde”, iar incendiul a cuprins 2.400 de metri pătraţi.

”Echipe de intervenţie muncesc dur, pentru că există o pădure lângă centru”, adaugă el.

Două persoane au fost ucise, iar alte patru au fost rănite la Zolote, în regiune, iar şapte persoane au fost salvate dintre dărâmăturile unei clădiri distruse, la Rubijne.

Forţe ruse au atacat duminică un sediu de poliţie la Lîsîceansk, anunţă Serghii Gaidai. Şase poliţişti au fost răniţi în acest atac, iar bombardamentele continuă, anunţăel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.