Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Luptele grele se mută în zona Donețkului: trupele ucrainene spun că avansează, în timp ce forțele rusești anunță anihilarea armatei ucrainene

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

Trupele ucrainene au recucerit peste 20 de localităţi în ultimele 24 de ore, în contextul în care avansul lor rapid în estul ţării continuă, a anunţat Kievul luni dimineaţă. "Eliberarea localităţilor de sub ocupaţia rusă în regiunile Harkov şi Doneţk continuă", a precizat Statul Major al forţelor armate ucrainene într-un raport.

Sub presiunea contraofensivelor ucrainene, Ministerul rus al Apărării a anunţat retragerea trupelor din Harkov în weekend, la peste jumătate de an de la începerea războiului.

Totuși, în ceea ce privește Donețkul, Moscova are o cu totul altă variantă în ceea ce privește luptele de pe teren. Forțele aliate rusești controlează situația în direcția Donețk, în timp ce Forțele Armate ale Ucrainei (AFU) suferă pierderi, asta precizează miliția populară a Republicii Populare Donețk (DPR), citată de presa rusă.

"Situația din direcția Donețkului este controlată în totalitate de forțele aliate. În timpul zilei, în acest sector al frontului, inamicul a suferit pierderi de forță de muncă și echipamente", a declarat sursa precizată pentru RIA Novosti.

Potrivit forțelor rusești, unitățile de artilerie au dejucat încercările militanților ucraineni de a se regrupa și, de asemenea, au distrus forțele trimise pentru întăriri. În același timp, după cum era menționat, în zona Donețkului și Volnovakhei există un avans pozițional al forțelor aliate rusești.

Șeful Republicii Populare Donețk, Denis Pușilin, a raportat că situația din prima linie este sub control. Armata prorușilor avansează în multe direcții, iar aeroportul - potrivit acestuia este controlat de forțele pro-Moscova, lucru fix invers prezentat de Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.