Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupte 'feroce' în Bahmut. Amenințarea lui Prigojin nu rămâne fără ecou: 'Potrivit primelor informaţii, vom începe să primim muniţii'

evgheni prigojin

Şeful grupului paramilitar rus Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat luni că lupte ''feroce'' continuă la Bahmut şi a anunţat că trupele sale primesc mai multe muniţii după ce el a ameninţat că se va retrage din acest oraş din estul Ucrainei, informează AFP, conform AGERPRES.

Progojin, în conflict deschis de luni de zile cu ierarhia militară rusă, a ameninţat vineri că îşi va retrage combatanţii, aflaţi în prima linie în acest oraş ucrainean pe care forţele ruse îl asaltează din august anul trecut, în cazul în care nu va primi mai multe muniţii din partea armatei.

Duminică, el a anunţat că a primit "promisiunea" că oamenii săi vor fi aprovizionaţi.

"Potrivit primelor informaţii, vom începe să primim muniţii", a declarat Prigojin într-o înregistrare audio difuzată pe Telegram de serviciul său de presă.

Forțele ruse avansează în Bahmut


Potrivit lui, forţele ruse au avansat 130 de metri în timpul zilei de luni la Bahmut, oraş din estul Ucrainei, epicentrul luptelor încă din vara trecută şi în prezent în mare parte distrus.

"Luptele (de la Bahmut) sunt feroce. Grupurile avansează şi vor continua să avanseze", a adăugat Prigojin, afirmând că trupele ucrainene nu mai controlează decât 2,36 kilometri pătraţi din oraş.

La rândul său, Statul Major ucrainean a raportat că "ostilităţile continuă în oraşul Bahmut", informând despre "acţiuni ofensive fără succes" ale trupelor ruse.

Bătălia pentru Bahmut, cea mai lungă din conflict, a fost marcată de pierderi grele în ambele tabere, în pofida importanţei strategice contestate a oraşului.

Ucraina spune că pregăteşte de luni de zile o contraofensivă de amploare, care pare tot mai iminentă şi poate că este deja în curs, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.