Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupte grele în jurul Bahmutului: Ucraina susţine că a recucerit 20 km pătraţi de teren, dar forţele ruseşti înaintează în oraş

euronews.com
bahmut lupte

Lupte grele în jurul Bahmutului: Ucraina susţine că a recucerit 20 km pătraţi de teren, dar forţele ruseşti înaintează în oraş

Forţele ucrainene au recucerit în ultimele zile aproximativ 20 de km pătraţi de teritoriu în jurul oraşului Bahmut din estul ţării, a declarat marţi ministrul adjunct ucrainean al apărării, Hanna Maliar, citată de The Guardian şi CNN, anunță news.ro.

Afirmaţia sa nu poate fi verificată şi mulţi observatori consideră că progresul ucrainean a fost mai modest decât atât, notează CNN.

Forţele ruseşti au avansat "oarecum" în interiorul oraşului Bahmut

Ea a recunoscut, pe de altă parte, că forţele ruseşti au avansat "oarecum" în interiorul oraşului Bahmut şi că au continuat luptele grele.

"Inamicul avansează oarecum în oraşul Bahmut, distrugându-l complet cu artileria. În plus, inamicul ridică unităţi de paraşutişti profesionişti. Luptele grele continuă cu rezultate diferite. În situaţia actuală, trupele noastre fac tot ce pot şi chiar mai mult. Faptul că apărarea Bahmutului durează de atâtea luni şi că există progrese în anumite zone arată puterea luptătorilor noştri şi nivelul ridicat de profesionalism al comandamentului de apărare. Vă reamintesc că inamicul are un avantaj în ceea ce priveşte numărul de oameni şi de arme. În acelaşi timp, datorită acţiunilor militarilor noştri, el nu a reuşit să-şi pună în aplicare planurile în direcţia Bahmut încă din vara anului trecut", a scris Maliar pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.