Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prietenii lui Putin se bat pentru putere în teritoriile ocupate, regulile războiului se pot schimba

Business Insider
Kremlin

Potrivit unui raport de informații realizat de serviciile secrete ucrainene și obținut de publicația The Times, aliații președintelui Rusiei, Vladimir Putin, au început lupta pentru controlul exportului de cereale din teritoriile ocupate de Rusia în sudul și estul Ucrainei.

Potrivit analizei publicate de The Times, unul dintre principalii favoriți pentru controlul exportului cerealelor din zonă este Serghei Kirienko, șeful staff-ului și fost prim-ministru al Rusiei în perioada martie-august 1998.

Celălalt este Viaceslav Volodin, în prezent președintele Dumei de Stat și susținător al unui război violent în Ucraina. Cealaltă persoană care luptă pentru puterea din regiune este Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei.

Potrivit serviciilor de informații ucrainene, Kirienko a mers în regiunea Donbas, din estul Ucrainei, între 6 și 8 iunie, vizitând portul din Berdiansk.

În urma vizitei sale, Kirienko și-a numit mai mulți aliați în poziții de putere, înlocuindu-i pe cei numiți inițial de Vladislav Surkov, ex-propagandist al lui Putin, căzut între timp din grațiile președintelui, scrie Europa Liberă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.