Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupte violente între Homs și Palmira. Statul Islamic a tăiat o rută importantă de aprovizionare

siria tartus

Statul Islamic (SI) a tăiat marţi o rută strategică de aprovizionare între oraşele siriene Homs şi Palmira, la câteva săptămâni după ce armata a preluat controlul cetăţii antice de la gruparea jihadistă, a indicat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.


Potrivit OSDO, SI a reuşit să taie ruta dintre Homs şi Palmira în apropiere de aeroportul militar Tayfur, ca urmare a unui atac lansat pornind din estul oraşului Homs.

Vezi și: Valeriu Zgonea are probleme mari si pe plan personal!

Cele două oraşe sunt controlate de către regimul lui Bashar Al-Assad după ce trupele sale, susţinute de aviaţia rusă, au preluat de la jihadişti controlul Palmirei, înscrisă de UNESCO în patrimoniul mondial al umanităţii. 

În opinia directorului OSDO, Rami Abdel Rahman, tăierea rutei face parte din cel mai important atac al SI de când armata a preluat controlul Palmirei cu ajutorul ruşilor pe 27 martie.

Citește și: O fostă prezentatoare de știri de la Antena 1, șantajată de fostul iubit cu poze cu ea goală: Ce fotografii a publicat / FOTO


''Au avut loc lupte violente între forţele regimului şi Daesh'' (acronimul arab al Statului Islamic), a afirmat Abdel Rahman, precizând că jihadiştii ''au încercuit Palmira din toate părţile, cu excepţia celei din sud-vest'', şi că cea mai apropiată poziţie a SI se află la 10 km de oraş.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.