Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupte violente între kurzi și forțele guvernamentale în Nordul Siriei / FOTO & VIDEO

twitter.com
siria

Noi ciocniri au izbucnit vineri între miliţii loiale preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi forţe kurde sprijinite de SUA în campania împotriva Statului Islamic, transmite DPA, preluând o ştire a agenţiei prokurde Firat, arată agerpres.ro

Luptele de la Al-Hassakeh au continuat aproape toată săptămâna, aviaţia siriană lovind ţinte ale kurzilor pentru prima dată de la începutul războiului civil, după bombardamente intense.

Elena Udrea, REVOLTATĂ pe Facebook. Ce a enervat-o pe fosta blondă de la Cotroceni


Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), 25 de civili, printre care 10 copii, au fost ucişi sau răniţi în timp ce se refugiau în zone mai sigure. 

Unităţile kurde de Protecţie a Poporului (YPG) au denunţat guvernul de la Damasc şi miliţia sa locală, principala forţă implicată în luptele la sol de la Al-Hassakeh. Făcând referire la recentele câştiguri teritoriale ale YPG împotriva Statului Islamic, kurzii au acuzat Damascul că 'sprijină' organizaţia jihadistă.

Generalul Pavel Abraham, audiat la Parchetul General


În cea mai mare parte a conflictului, YPG şi guvernul sirian au reuşit să încheie acorduri tacite şi să evite confruntările directe. Forţele regimului au abandonat multe zone kurde din nordul ţării în primele etape ale conflictului. 

Kurzii, care formau în jur de 10% din cele 22,4 milioane de locuitori ai Siriei înainte de războiul civil, au denunţat timp îndelungat discriminarea la care au fost supuşi în timpul conducerii Siriei de către Partidul Baas, o organizaţie naţionalistă arabă. Din 2011, kurzii şi-au intensificat acţiunile pentru autonomie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.