Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Luptele crâncene continuă: fost ministru, ucis într-un bombardament israelian din Gaza

aljazeera.com
gaza israel

Luptele crâncene continuă: fost ministru, ucis într-un bombardament israelian din Gaza

Un fost ministru al Autorităţii Palestiniene a fost ucis duminică într-un bombardament israelian asupra casei sale din Fâşia Gaza, au informat agenţia palestiniană de ştiri WAFA şi Ministerul Sănătăţii al Hamas, preluate de AFP, relatează Agerpres.

Youssef Salama, în vârstă de 68 de ani, fost ministru al afacerilor religioase al Autorităţii Palestiniene, a fost ucis într-un atac israelian asupra casei sale duminică dimineaţă în tabăra de refugiaţi Maghazi din centrul Fâşiei Gaza, au spus sursele citate.

Considerat un apropiat al partidului Fatah al preşedintelui Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, Youssef Salama a deţinut portofoliul ministerial între februarie 2005 şi martie 2006. De asemenea, a slujit ca predicator la rugăciunile de vineri de pe Esplanada Moscheilor din Oraşul Vechi al Ierusalimului.

Context

Operaţiunile militare israeliene din Fâşia Gaza au ucis 21.822 de persoane, majoritatea femei, copii şi adolescenţi, de la începutul războiului pe 7 octombrie, conform ultimului bilanţ publicat duminică de guvernul Hamas.

Acestea au fost lansate ca represalii pentru un atac fără precedent al comandourilor Hamas, care au ucis aproximativ 1.140 de persoane în Israel, majoritatea civili, potrivit ultimelor date oficiale israeliene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.