Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Luptele crâncene se dau lângă Bakhmut: Rușii anunță că au pierdut doi ofițeri de rang înalt

bakhmut

Ministerul rus al Apărării anunță că doi colonei au fost uciși în aceeași bătălie lângă Bakhmut.

Colonelul Viaceslav Makarov, comandantul Brigăzii a 4-a de pușcași motorizați, a fost ucis în Ucraina în timpul unei bătălii în apropiere de satul Krasnoie, au anunțat agențiile de presă ruse, citând un comunicat al Ministerului Apărării.

Este posibil să se refere la satul Ivanovskoye, care face parte din comunitatea urbană din Bakhmut și care s-a numit Krasnoye până în 2016. Declarațiile Ministerului rus al Apărării includ deseori numele sovietice ale localităților, care au fost schimbate ulterior de autoritățile ucrainene. Bakhmut, de exemplu, se numește Artemovskoye la Moscova.

"Viaceslav Makarov, în timp ce se afla pe linia frontului, a condus personal lupta. Două atacuri inamice au fost respinse. Militarii brigăzii au distrus trei tancuri, patru vehicule de luptă de infanterie și două vehicule blindate ale AFU. În timpul respingerii celui de-al treilea atac, comandantul brigăzii a fost grav rănit și a murit în timp ce era evacuat de pe câmpul de luptă", a declarat ministerul, citat de agenția de știri RIA Novosti.

În afară de aceasta, potrivit comunicatului Ministerului Apărării, în aceeași bătălie a fost ucis colonelul Evgheni Brovko, comandant adjunct al corpului de armată însărcinat cu activitatea militară și politică.

Contraatac puternic al ucrainenilor la Bakhmut

În ultimele zile, au existat numeroase rapoarte privind contraatacuri ale forțelor armate ucrainene în apropiere de Bakhmut.

Analiștii Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), cu sediul în SUA, au scris despre acest lucru în informarea lor zilnică, iar ministrul adjunct al apărării ucrainean, Anna Malyar, a vorbit, de asemenea, despre acest lucru sâmbătă.

Șeful PMC Wagner, Evhen Prigojin, ale cărui unități încearcă să cucerească Bakhmut, a declarat, de asemenea, recent, că forțele ucrainene au reușit să recâștige controlul asupra unei părți a teritoriului de pe flancurile din apropierea orașului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.