Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Luptele se intensifică în estul Ucrainei

ucraina

Luptele între forţele guvernamentale şi separatiştii proruşi s-au intensificat în estul Ucrainei, a anunţat un înalt oficial guvernamental ucrainean Andri Lîsenko sâmbătă, la o zi după ce o patrulă de observatori ai OSCE a fost atacată cu focuri de armă, relatează agenţia DPA. 

Armata ucraineană a anunţat că un soldat a fost ucis în ultimele lupte, în timp ce separatiştii au acuzat armata că a efectuat zeci de atacuri.

Citește și: Ea e topmodelul care și-a ucis iubitul milionar: De ce l-a împușcat / FOTO

O patrulă a Misiunii Speciale de Monitorizare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a fost atacată cu focuri de armă în regiunea Doneţk vineri, dar nimeni nu a fost rănit. Incidentul a fost condamnat de şeful misiunii, Ertugrul Apakan. 

O dronă a fost de asemenea doborâtă la Horlivka, sub controlul rebelilor, a declarat Apakan.

Citește și: BARBARIE în România! Câini băgați în lada frigorifică pentru a fi uciși / VIDEO

"Condamn cu fermitate violenţa împotriva oamenilor şi a bunurilor noastre, care servesc pentru a furniza informaţii obiective şi imparţiale cu privire la situaţia din Ucraina", a afirmat Apakan, fără a face acuzaţii concrete contra niciuneia din părţile în lupte. 

"Astfel de atacuri asupra misiunii civile, neînarmate de observatori sunt complet inacceptabile", a declarat ministrul german de externe Frank-Walter Steinmeier. Germania deţine în prezent preşedinţia prin rotaţie a OSCE, aminteşte DPA.

Citește și: A fost condamnată la 40 de ani de închisoare pentru că a pierdut o sarcină: Cum a fost salvată după 5 ani de detenție

O încetare a focului este în vigoare în regiunea Donbas din estul Ucrainei, unde este situat Doneţk, dar circulă frecvent informaţii că este încălcată. 

Confruntat cu adâncirea crizei în Ucraina, preşedintele Petro Poroşenko a cerut o mai mare asistenţă externă şi l-a numit consilier al său pe fostul secretar general al NATO Anders Fogh Rasmussen.

Potrivit politicianului şi expertului rus în apărare Vladimir Komoedov, alegerea lui Rasmussen de către Poroşenko nu ar conduce la o îmbunătăţire a legăturilor cu Moscova.AGERPRES

Citește și: Adele s-a făcut de râs în Portugalia: Ce a pățit cântăreața / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.