Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Luptele se intensifică în jurul orașului Bakhmut, ocupat de Rusia în primăvară. Ambele tabere susțin că au respins atacuri ale adversarului

Bahmut

Luptele dintre ucraineni și ruși se intensifică în jurul orașului Bakhmut, ocupat de Rusia în primăvară. Ambele tabere susțin că au respins atacuri ale adversarului, potrivit Sky News.

Armata ucraineană a anunțat că în ultimele zile s-au intensificat atacurile rușilor în regiunea Donețk din estul Ucrainei.

Rușii au capturat orașul Bakhmut în luna mai după luni de lupte grele care au transformat zona în ruine. Ulterior, luptele au continuat în zonă, dar progresul a fost lent de ambele părți.

Volodymyr Fityo, un purtător de cuvânt al forțelor terestre ucrainene, a declarat că rușii și-au concentrat atacurile asupra Klișchiivka, un sat din zonă eliberat de forțele ucrainene în septembrie.

„Forțele de ocupație ruse au adus rezervele necesare și au pornit la atac. 11 atacuri au fost respinse în ultimele 24 de ore. Inamicul încearcă să-i disloce pe oamenii noștri din pozițiile defensive din jurul Klișchiivka”, a declarat Fityo pentru televiziunea națională ucraineană.

În paralel, rușii susțin pe rețelele de socializare că forțele lor au respins peste 30 de atacuri ucrainene în jurul orașului Bakhmut în ultima săptămână. Informațiile nu au putut fi verificate din surse independente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.