Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

M10: Nu lozincile și discursurile fornăitoare vor rezolva problema Greciei

monica macovei m10 agerpres

Ieșirea Greciei din zona Euro sau, mai grav, din Uniunea Europeană nu reprezintă o soluție pentru niciuna dintre părți, firmă reprezentanţii partidului fondat de Monica Macovei.

Partidul M10 susține că problema greacă trebuie să își găsească rezolvarea la masa tratativelor, în condițiile în care, în acest moment, Atena este pusă în situația de a demonstra că votul de acum 2 zile al electoratului grec reprezintă un pas înainte în relația cu creditorii internaționali. Guvernul condus de Alexis Tsipras trebuie să vină cu propuneri care să convingă cele 18 țări membre ale zonei euro, că revenirea la masa negocierilor este, așa cum arată și președintele Parlamentului European, Martin Schulz, «eficientă, posibilă și necesară», mai spun reprezentanţii M10.

Partidul M10 consideră că apartenența la UE și la zona Euro presupune mai întâi de toate asumarea unor responsabilități clare și neechivoce din partea țărilor membre. Politicile populiste și iresponsabile, minciunile și promisiunile false ale unor guverne cu reflexe comunistoide, aflate vremelnic la putere, nu pot fi acceptate sau validate nici de către cetățenii Europei și nici de către instituțiile europene, se mai arată într-un comunicat M10. Pe cale de consecință, nu lozincile și discursurile fornăitoare vor rezolva problema datoriei externe a Greciei, ci reformele structurale, lupta împotriva corupției endemice și resposabilitatea bugetară. Solidaritatea este un principiu extrem de important în UE, dar Partidul M10 crede că iresponsabilitatea unora nu trebuie finanțată din banii altora. În lipsa responsabilității, solidaritatea își pierde sensul, mai arată documentul citat.

"Partidul M10 ține să atragă atenția opiniei publice asupra sacrificiilor pe care contribuabilii români le-au făcut pentru a evita ca România să ajungă în situația de astăzi a Greciei. De aceea, considerăm că nimeni nu poate cere românilor să subvenționeze, alături de ceilalți cetățeni europeni, nivelul de trai al poporului grec, în condițiile în care guvernul elen refuză să asaneze finanțele acestei țări", spun reprezentanţii Partidului M10.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.