Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maarten Verwey consideră că este esenţială pentru România continuarea procesului de reforme

romania ue comisia europeana

Maarten Verwey, directorul general al Serviciului de Sprijin pentru Reforme Structurale al Comisiei Europene, a afirmat, marţi, că este esenţial ca România să continue procesul de reforme şi să îl accelereze, informează Agerpres.

"Reformele sunt foarte importante pentru Uniune, dar şi pentru România. Şi cred că este esenţial ca România să continue acest proces de reforme şi să îl accelereze, (...) pentru că numai atunci veţi putea să îi ajungeţi din urmă pe ceilalţi şi România poate să înţeleagă că populaţia ei doreşte lucrul acesta. (...) Statele membre nu pot să facă asta în locul dumneavoastră. Suntem aici ca să vă ajutăm, (...) avem multe de oferit în materie de sprijin", a declarat Maarten Verwey, la dezbaterea "Semestrul European 2018: Recomandări specifice de ţară şi măsuri naţionale de răspuns", organizată la sediul Ministerului Afacerilor Externe.

El a precizat că fiecare stat membru trebuie să continue procesul de reforme, pentru a nu ajunge la stagnare şi declin.

"A fi bun în ziua de astăzi nu oferă nicio garanţie că şi mâine vei fi bun. (...) Fiecare stat membru trebuie să continue procesul de reforme, pentru că, dacă nu, atunci se ajunge la stagnare şi la declin. (...) Aş spune că, pentru România, nevoia de reformă este chiar şi mai mare decât media, pentru că România are încă multe de făcut pentru a-i prinde din urmă pe ceilalţi din Uniunea Europeană în materie de venit, de performanţe sociale, de standarde de viaţă", a spus Verwey.

Vezi și: Schimbare în guvernul Marii Britanii: Jeremy Hunt a fost numit în funcția de ministru de Externe

Potrivit acestuia, ceea ce se întâmplă în România şi în alte ţări din UE este important pentru întreaga Uniune.

"Dacă România aspiră să treacă la zona euro, atunci destinul economic al statelor membre va fi influenţat de acest lucru şi, în special în astfel de situaţii, reformele devin o chestiune de îngrijorare publică şi comună. Deci înainte ca un astfel de pas să fie făcut, economia României trebuie să fie (...) ajustată bine, astfel încât ea să fie una de succes", a subliniat Maarten Verwey.

Dezbaterea "Semestrul European 2018: Recomandări specifice de ţară şi măsuri naţionale de răspuns" este organizată de Ministerul Afacerilor Externe, în parteneriat cu Institutul European din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.