Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macacru in Yemen. Bombardamente violente la Aden

Aden

Cel puţin 57 de civili au fost ucişi duminică în bombardamente atribuite rebelilor şiiţi houthi la Aden, unde continuă să se opună forţelor guvernului în exil care au declarat "eliberat" marele oraş din sudul Yemenului, relatează AFP. 

Aceste bombardamente au avut loc în timp ce forţele proguvernamentale sunt în ofensivă pentru a asigura securitatea oraşului-port Aden şi înaintează spre sediul preşedinţiei, potrivit unor surse militare. În plus, mai mulţi miniştri ai guvernului aflat în exil se află în această localitate yemenită. 

În total, "57 de civili, printre care 12 copii şi şase femei, şi-au pierdut viaţa, iar peste 215 persoane au fost rănite, printre care 25 de copii şi 15 femei", a declarat şeful serviciilor medicale din Aden, Al-Kadhr Lasuer. Un precedent bilanţ al acestor tiruri cu rachete Katiuşa şi proiectile asupra Dar Saad, cartier din nordul Adenului, anunţase 43 de morţi şi 112 răniţi. 

"Să bombardezi zona rezidenţială a cartierului Dar Saad este un act sinucigaş din partea rebelilor houthi", a declarat jurnaliştilor guvernatorul interimar al Adenului, Nayef al-Bakri.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.