Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macedonia de Nord a decis să primească refugiaţi afgani

aeroportul din Kabul, Afganistan

Macedonia de Nord a urmat marţi exemplul Albaniei şi al Kosovo şi a decis să primească şi ea refugiaţi afgani, printre care femei şi copii, care fug din ţara lor după revenirea la putere a talibanilor, relatează AFP.

Aceşti refugiaţi vor rămâne în Macedonia de Nord până la obţinerea vizei care să le permită plecarea în SUA. Cheltuielile pentru şederea lor vor fi acoperite de SUA şi de organizaţii internaţionale.

Macedonia de Nord se pregăteşte să primească 180 de civili afgani, precum şi şase femei şi copii, angajaţi sau membri ai familiilor angajaţilor misiunii ONU în Afganistan, informează Agerpres.ro.

Majoritatea civililor sunt angajaţi sau membri ai familiilor angajaţilor diferitelor organizaţii consacrate apărării drepturilor omului şi ONG-urilor, precum şi jurnalişti.

Plecarea acestor persoane din Afganistan rămâne a fi confirmată, din cauza "situaţiei complicate" de pe aeroportul din Kabul, a precizat guvernul.

Ministrul afacerilor externe Bujar Osmani a declarat marţi că Skopje a primit o solicitare din partea Institutului democrat naţional (NDI) de a găzdui 200 de afgani suplimentari, care au lucrat pentru această organizaţie în slujba întăririi şi susţinerii instituţiilor democratice.

"Lista (acestor civili) este examinată de Ministerul de Interne. Atunci când ea va fi aprobată, aceşti cetăţeni vor putea veni" în Macedonia de Nord, a declarat ministrul.

Duminică, Albania şi Kosovo s-au declarat dispuse să primească refugiaţi afgani, printre care femei în funcţii de conducere, funcţionari şi alte persoane care ar putea fi ameninţate de talibani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.