Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macedonia de Nord - Guvernul rezistă unei moțiuni de cenzură

B92
Macedonia

Partidele de opoziţie din Macedonia de Nord nu au reuşit să adopte joi o moţiune de cenzură împotriva guvernului, în parlamentul de la Skopje, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Social-democraţii care îl susţin pe premierul Zoran Zaev au absentat de la vot, iar astfel noua tentativă a opoziţiei de a răsturna guvernul a eşuat din lipsă de cvorum.

Preşedintele parlamentului, Talat Xhaferi, a declarat închisă sesiunea legislativului, cu puţin timp înainte de miezul nopţii.

Votul fusese programat iniţial joi dimineaţa, dar a trebuit amânat deoarece 60 de deputaţi ai partidului de dreapta VMRO-DPMNE nu se prezentaseră. Liderul formaţiunii, Hristijan Mickoski, era sigur că va reuşi să strângă majoritatea de 61 din 120 de parlamentari împotriva guvernului.

Mickoski conta pe sprijinul a trei deputaţi din micul partid Besa al etnicilor albanezi, însă doar doi dintre aceştia s-au alăturat dreptei.

Deputatul Kastriot Rexhepi, membru al Besa, a scris pe pagina sa de Facebook că nu va participa la vot deoarece crede că succesul unei moţiuni de cenzură ar crea probleme Macedoniei de Nord pe plan internaţional.

Mica republică balcanică speră să înceapă negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Partidul lui Zaev este la putere din 2017, dar a pierdut semnificativ la alegerile locale de luna trecută.

Premierul s-a oferit iniţial să demisioneze, dar ulterior a amânat acest demers, fără a preciza un termen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.