Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macedonia de Nord: Ministrul-adjunct al sănătăţii demisionează după incendiul de la spitalul COVID-19 din Tetovo

Stringer/EPA
incendiu spital macedonia

Ministrul adjunct al sănătăţii din Macedonia de Nord, Ilir Hasani, a demisionat vineri, după incendiul de la un spital modular pentru coronavirus din Tetovo soldat cu 14 morţi, relatează MIA.

Într-o postare pe Facebook, Hasani a afirmat că demisionează din considerente morale.

"În aceste vremuri grele pentru noi toţi, îmi prezint demisia ca act de moralitate. În pofida faptului că nu am nimic de-a face cu procedurile privind spitalul modular şi nici cu partea organizaţională, demisia este gestul minim pe care îl pot face în acest moment din respect pentru victime, pentru cei răniţi, pentru public şi pentru mine însumi. Nimic nu este mai presus de demnitate", a scris Hasani.

O explozie urmată de un incendiu violent au devastat o unitate COVID-19 în oraşul Tetovo, în nord-vestul ţării, provocând moartea a 14 persoane, chiar în ziua în care fosta republică iugoslavă sărbătorea 30 de ani de la obţinerea independenţei.

Incendiul s-a produs în noua unitate COVID-19 a centrului spitalicesc din Tetovo, la puţin timp după festivităţile organizate la Skopje pentru sărbătorirea independenţei Macedoniei de Nord, care au inclus o defilare a armatei şi poliţiei, precum şi un concert al orchestrei filarmonice naţionale.

Flăcările au distrus o parte din structurile modulare construite recent în faţa ansamblului spitalicesc pentru primirea bolnavilor de COVID-19. Numărul pacienţilor care se aflau spitalizaţi în această unitate cu o capacitate de 35 de locuri nu era cunoscut în primă fază, iar cauzele exploziei nu au fost stabilite deocamdată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.