Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macedonia ridică un gard împotriva imigranților

gard imigranti

Macedonia are în vedere construirea unui gard la frontieră asemănător celui din Ungaria pentru a stopa afluxul în creştere de imigranţi din sud, a declarat ministrul de externe Nikola Poposki, relatează joi Reuters.

Într-un interviu acordat săptămânalului de afaceri ungar Figyelo, Poposki a afirmat că Macedonia va trebui probabil să aibă 'un fel de apărare fizică' deşi aceasta nu ar fi o soluţie pe termen lung. 'Dar, dacă luăm în serios ceea ce Europa ne cere să facem, vom avea nevoie de acest lucru. Fie soldaţi, fie un gard, fie o combinaţie a celor două', a spus Poposki.

Ministrul a declarat că Macedonia face tot posibilul pentru a înregistra toţi imigranţii. 'Însă ori de câte ori am luat în serios ceea ce partenerii noştri europeni ne-au cerut, să încercăm să controlăm graniţa şi să oprim imigranţii, am primit imediat o reacţie internaţională negativă', a adăugat el.

Statele vest-europene, precum Franţa şi Germania, au criticat construirea în curs de desfăşurare în Ungaria a unui gard lung de 175 de kilometri şi înalt de 3,5 metri de-a lungul frontierei cu Serbia pentru a-i determina pe imigranţi să treacă pe la punctele unde pot fi înregistraţi.

Circa 160.000 de imigranţi au intrat în Ungaria anul acesta, tranzitând Grecia, Macedonia şi Serbia, provenind din ţări devastate de război sau sărace din Orientul Mijlociu, Asia şi Africa. Aproape toţi încearcă să ajungă în ţări mai bogate din nordul şi vestul Uniunii Europene, precum Germania şi Suedia, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.