Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MĂCEL în Idlib, în Siria, în urma unor bombardamente ale armatei de la Damasc: Sunt zeci de victime

Provincia Idlib

Cel puțin 12 persoane au fost ucise și alte zeci au fost rănite în urma unui atac aerian despre care se crede că a fost efectuat de forțele siriene asupra unei piețe publice într-un sat din nord-vestul Siriei, potrivit localnicilor și echipelor de salvare, relatează Reuters.

Localnicii și echipele de salvare au declarat că mai multe bombe au fost lansate în satul Maar Shoreen, din sudul provinciei Idlib, din mai multe avioane, despre care echipele de monitorizare a situației din Siria au transmis că ar aparține armatei siriene, scrie mediafax.ro.

Citește și: Silviu Mănăstire anunță că lui Klaus Iohannis i se pregătește o cursă! Operațiunea specială declanșată de USR

Imaginile postate pe rețelele sociale de activiști arată cadavre carbonizate întinse pe străzi și oameni grav răniți care sunt transportați de echipele de salvare.

Sute de civili au fost uciși de când coaliția condusă de Rusia a atacat ultimul bastion al rebelilor din nord-vestul Siriei cu două luni în urmă, au anunțat grupurile pentru drepturile omului și salvatorii.

Citește și: Simona Halep i-a luat fața Vioricăi Dăncilă! Reacție uluitoare în Parlamentul European

Ministerul rus al Apărării a negat faptul că a vizat civili, iar media de stat siriană a transmis armata a lansat atacuri asupra militanților al-Qaida din vecinătatea satului Maar Shoreen, distrugându-le bazele și ucigând zezi de ”teroriști”.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (SNHR), care monitorizează victimele și informează mai multe agenții ONU, a anunțat în cel mai recent raport că alianța dintre Rusia și Siria a vizat 31 de baze de apărare civile. 37 de centre medicale și 81 de școli în 11 săptămâni bombardamente neîncetate.

Citește și: Rareș Bogdan a explodat în Parlamentul European: ‘Așteptăm dovada că nu am fost mințiți! Suntem santinela civilizației’

De asemenea, în urma acestor atacuri au fost uciși 606 civili, printre care 157 de copii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.