Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MĂCEL în Siria după bombardamente ale regimului: Zeci de victime

assad bashar siria

Cel puţin 20 de persoane, printre care doi lucrători medicali, au fost ucise sâmbătă în bombardamente ale regimului împotriva unei localităţi din apropierea Damascului, unde unul dintre piloţii săi a fost capturat şi ucis de către rebeli islamişti, potrivit organizaţiei neguvernamentale Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează AFP.

Vineri, armata siriană a acuzat puternica grupare rebelă islamistă Jaysh al-Islam de capturarea şi uciderea unuia dintre piloţii săi, cu câteva ore după ce avionul acestuia a fost doborât în apropiere de localitatea Jairoud, vizată sâmbătă de raiduri aeriene şi bombardamente de artilerie.

Citește și: DEZVĂLUIRI din intimitatea Simonei Halep

"Armata regimului a efectuat bombardamente şi tiruri de artilerie asupra Jairoud", la 60 de kilometri nord-est de capitala siriană, a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman. "Douăzeci de persoane au fost ucise, printre care doi membri ai corpului medical, şi zeci de persoane au fost rănite", a declarat Rahman, fără a preciza dacă toate victimele erau civili sau dacă printre acestea erau şi rebeli.

Jaysh al-Islam a anunţat vineri că l-a capturat pe pilot după ce a doborât avionului la bordului căruia se afla acesta. Purtătorul de cuvânt al grupării, Islam Allouche, a postat apoi pe contul său de Twitter o fotografie a ofiţerului zăcând pe pământ, cu o gaură în ceafă, acuzând un jihadist al Frontului al-Nosra, ramura siriană a Al-Qaida, de uciderea lui, scrie agerpres.ro.

Citește și: Un ministru mincinos: Bostan, prins cu minciuna! DOVADA AUDIO că l-a mințit pe Cioloș, dar și pe români

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.