Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MacKenzie Scott a donat deja aproape 1,7 miliarde de dolari din averea sa, în scop caritabil

MacKenzie Scott, fostă Bezos, a donat deja aproape 1,7 miliarde de dolari din averea sa, în scop caritabil, pentru mai multe organizaţii, după ce de anul trecut îşi dedică viaţa cauzelor nobile, scrie CNN, potrivit Mediafax.

Scott a făcut, marţi, un update al implicării sale pentru diverse cauze pe site-ul medium.com, unde a anunţat, de asemenea, că şi-a schimbat numele de familie cu numele de fată, în urma divorţului de CEO-ul Amazon, Jeff Bezos. Dupa despartire ea a primit un sfert din acţiunile Amazon ale lui Bezos, cu o participaţie de 4%. Mai exact, MacKenzie a primit 35 de miliarde de dolari la vremea respectivă. Valoarea netă a averii sale este estimată în prezent la îaproximativ 60 de miliarde de dolari.

Citește și: Ludovic Orban, declarație controversată: 'i-a rămas mică' Constituția

"Ca mulţi dintre voi, am fost martora primei jumătăţi a anului 2020, care a produs un amestec de durere în suflet şi groază. Ceea ce mă umple de speranţă este gândul la ce am putea face dacă fiecare dintre noi ar reflecta asupra a ceea ce putem oferi“, a scris ea.

Apoi, a început să povestească cum a împărţit 1,7 miliarde de dolari în donaţii. De bani, au beneficiat 116 organizaţii, care se concentrau pe cauze ca rasismul, LGBTQ+, democraţie funcţională şi schimbări climatice. Printre organizaţiile pe care le-a sprijinit se numără Fundaţia de apărare şi educaţie legală NAACP, Fundaţia Obama, Centrul prezidenţial George W. Bush, RAINN şi Fundaţia Europeană pentru Climă.

MacKenzie Scott a semnat iniţiativa Giving Pledge anul trecut. Iniţiativa lansată de Warren Buffett şi Bill şi Melinda Gates îi încurajează pe cei mai bogaţi oameni ai lumii să cedeze o mare parte din averile pe care o au unor cauze nobile, fie în timpul vieţii, fie în testamentele lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.