Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macovei acuză: Solidaritatea transpartinică funcţionează în Parlament

macovei_lansare

Europarlamentarul Monica Macovei, candidat independent la alegerile prezidentiale, considera ca 'solidaritatea transpartinica functioneaza în Parlament când e vorba de a proteja coruptia'.

'Deputatul PC Ion Dinita a fost din nou scapat de colegii parlamentari de arestarea preventiva. Este a doua oara când deputatii chiulesc de la vot pentru a-l face scapat pe inculpatul Dinita si demonstreaza ca solidaritatea transpartinica functioneaza perfect atunci când e vorba de a proteja coruptia. Îsi bat joc de noi, de români si de România', a afirmat Monica Macovei într-un comunicat remis marti AGERPRES.
Monica Macovei precizeaza ca va insista în continuare pentru eliminarea imunitatii demnitarilor, cu exceptia celei pentru opiniile politice.
'Parlamentarii, ministrii si Presedintele nu pot fi mai presus de lege. Ca Presedinte al României voi organiza un referendum pentru eliminarea imunitatilor. Deputatii Ion Dinita si Ioan Adam, precum si senatorii Serban Mihailescu si Ecaterina Andronescu sunt doar patru cazuri în care Parlamentul tergiverseaza ridicarea imunitatii, fie pentru arestare preventiva, fie pentru începerea urmaririi penale', afirma Macovei.
Potrivit acesteia, în ultimii doi ani, toate cererile de ridicare a imunitatii (cu exceptia deputatului Gheorghe Coman, deja condamnat) au fost respinse de parlamentari.
Sedinta în plen a Camerei Deputatilor a fost închisa, luni, ca urmare a constatarii lipsei cvorumului. În aceste conditii, mai multe voturi ce urmau a fi exprimate de deputati, precum votul pe cererea DNA de încuviintare a arestarii preventive a deputatului PC Ion Dinita si cel asupra motiunii simple privind românii de pretutindeni, nu au mai avut loc.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.