Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macovei: Ponta acţionează ca ambasadorul Rusiei

macovei_lansare

Asemănarea dintre criticile lui Victor Ponta aduse procurorilor care investighează cazul de evaziune de la Lukoil și discursul ambasadorul Rusiei la București pe aceeași temă este o dovadă clară că Ponta este mai preocupat să apere interesele rușilor, decât să susțină o justiție corectă și recuperarea prejudiciilor, susţine Monica Macovei, candidat independent la Preşedinţia României.

Oleg Maginov, Ambasadorul Rusiei la București, s-a arătat “foarte îngrijorat" de acțiunea procurorilor la rafinăria Petrotel-Lukoil, și și-a exprimat speranța că „ancheta se va face nepărtinitor şi obiectiv în cadrul legii şi ţinând cont în mod cuvenit (…) de interesele relaţiilor ruso-române”.

"Mă întreb: de ce anchetarea unui caz de evaziune/corupție ar afecta negativ interesele relațiilor dintre România si Rusia? Victor Ponta nu-și pune însă astfel de întrebări, ci, mai rău, a preluat mesajul ambasadorului Rusiei și a mers mai departe, criticând procurorii pentru că au pus sechestru pe bunurile companiei rusești Lukoil. Din reacția lui Ponta se poate lesne vedea că nu apăra interesele românilor, furați de atâția ani, ci interesele celor acuzați de corupție. Este o trădare a intereselor României. Până acum l-am văzut pe Ponta atacând Justiția ca să-i apere pe corupţii din PSD și din partidele aliaților politic. Acum atacă Justiţia ca să ia apărarea unei companii ruseşti. Până acum, dintre hoții din PSD și români, Ponta a ales mereu hoții. Acum a trecut la un alt nivel: dintre Putin și români, Ponta a ales Putin", declară Monica Macovei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.