Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macovei: Solidaritatea și unitatea nu ajung pentru a salva vieți, este nevoie de fermitate

monica macovei m10 agerpres

Monica Macovei a reacționat după atacul dureros de la Nisa, în care au fost ucise 84 de persoane, printre care copii, comis de un cetățean francez de origine tunisiană.

„În fața terorii și a atentatelor teroriste, a acțiunilor criminale, este firesc să fim solidari și uniți. Dar solidaritatea și unitatea nu ajung pentru a salva vieți, este nevoie de fermitate, de cooperare între agențiile de informații și de aplicare a legii și de măsuri inteligente la nivelul conducerii Uniunii pentru prevenirea și eliminarea amenințărilor teroriste.

Au liderii europeni, în acest moment, soluții inteligente și ferme să lupte cu acte criminale, fie că sunt coordonate, fie că sunt individuale sau nu pot trece de stadiul cotelor obligatorii?

Notă: Comisia LIBE a votat, pe 12 iulie 2016, decizia Consiliului pentru Realocare, numită exact Decizia pentru stabilirea unor măsuri provizorii în domeniul protecției internaționale, în beneficiul Italiei și Greciei, prin care s-au stabilit din nou cote obligatorii de refugiați pentru fiecare stat membru UE. Am votat împotriva deciziei de Realocare și a cotelor obligatorii. Majoritatea a decis însă altfel, Realocarea obținând un vot pozitiv în Parlamentul European”, declară Monica Macovei, potrivit unui comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.