Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macovei vrea stenogramele şedinţei de Guvern: Nu putem să-i credem

macovei_lansare

Stenogramele ultimei şedinţe de Guvern vor demonstra dacă Executivul a dat aviz pozitiv sau negativ în privinţa legii ce pedepseşte dezvăluirea de informaţii din dosare aflate în curs de cercetare  spune  candidatul independent la Preşedinţie, Monica Macovei. Ea consideră că legea respectivă este "o îngrădire majoră a libertăţii presei şi a dreptului publicului la a fi informat".

Guvernul a anunţat iniţial că a avizat favorabil legea senatorului PSD, Şerban Nicolae, după care a revenit şi a precizat că avizul a fost nefavorabil, punând totul pe seama unei "erori tehnice".
Monica Macovei susţine, în cadrul unui interviu acordat RFI, că ar vrea să vadă stenogramele şedinţei de Guvern: "Nu poţi să crezi nimic. Şedinţa de Guvern avusese loc, sunt stenograme. După aceea a apărut un comunicat cum că avizul nu mai e pozitiv, e negativ. Ce-au făcut? Au măsluit stenogramele, au făcut o şedinţă de Guvern seara târziu, a sunat Ponta şi-a zis "daţi comunicatul ăsta, schimbaţi tot"? Stenogramele sunt acolo. Hai să le cerem. Ni le dă? (...) Trebuie cerute stenogramele, nu putem să-i credem".
Candidatul independent la Preşedinţie precizează că în lege "e vorba de creşterea pedepsei pentru jurnaliştii sau oricine altcineva, dar jurnaliştii sunt aceia care fac acest lucru, care publică în presă probe din dosarele penale şi e vorba de stenograme aici (...). Sunt dosare cu politicieni, sunt de interes public, deci e normal ca lumea să le ştie (...). Ei nu se gândesc cum să se oprească din furat, ei se gândesc cum să nu aflăm noi, să nu mai vadă lumea aceste stenograme, la asta se gândesc".
Monica Macovei consideră că e vorba de o îngrădire a libertăţii presei: "Când voi fi preşedintele României, această lege nu va trece şi nu cred că va ajunge foarte repede la promulgare. Nu se poate aşa ceva, este o îngrădire majoră a libertăţii presei şi a dreptului publicului la a fi informat".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.