Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macron a respins rasismul şi discriminarea: 'Acest flagel care este o trădare a universalismul republican'

The economic times
Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron a respins miercuri "rasismul şi discriminarea, acest flagel care este o trădare a universalismul republican", apărând în acelaşi timp forţele de ordine "a căror majoritate zdrobitoare nu poate fi discreditată", a transmis purtătoarea de cuvânt a guvernului, Sibeth Ndiaye, potrivit AFP, potrivit Agerpres.

Rasismul este "o boală care afectează întreaga societate", a declarat şeful statului în consiliul de miniştri.

El a făcut apel la 'intransigenţă' pe acest subiect şi la 'întărirea acţiunilor' împotriva rasismului.

În paralel, evocând manifestaţiile din Franţa în memoria lui George Floyd şi împotriva violenţelor poliţieneşti, "el a ţinut să refuze orice amestecare a lucrurilor, subliniind că majoritatea zdrobitoare a forţelor de ordine nu poate fi discreditată", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Preşedintele Franţei "a făcut apel la modernizarea tehnicilor de interpelare şi de intervenţie, în contextul în care ne confruntăm cu un context de tensiuni puternice", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Citește și: A fost descoperit primul ‘acoperit’ din USR! S-a lăsat cu o demisie din echipa Barna

El "a subliniat dificultatea sarcinii forţelor de ordine şi îşi doreşte ca munca de transparentizare şi de ameliorare a practicilor să continue în săptămânilor şi în lunile care urmează".

Ministrul de interne Christophe Castaner a anunţat luni că se va renunţa la tehnicile de reţinere prin aşa-numita 'sugrumare'.

"Nu trebuie să se cedeze nici în faţa amestecurilor reducţioniste, nici în faţa unei protecţii vinovate", a concluzionat Macron, citat de Ndiaye.

Executivul din Franţa a încercat în ultimele zile să calmeze o polemică asupra violenţelor poliţiei şi rasismului care a ieşit din nou la suprafaţă în contextul manifestaţiilor pentru George Floyd, american de culoare mort prin asfixiere sub genunchiul unui poliţist alb în SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.