Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macron l-a sunat pe Zelenski - Discuție despre negocierile cu rușii și garanțiile de securitate

Marca
Volodimir Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, spune că a vorbit cu președintele francez Emmanuel Macron despre negocieri, garanții de securitate și coridoane umanitare din orașul port Mariupol, scrie Sky News.

Zelenski a scris pe rețelele de socializare că a discutat cu președintele francez Emmanuel Macron.

În timpul convorbirii, cei doi lideri au discutat despre procesul de negociere, despre importanța garanțiilor de securitate și despre asigurarea unor coridoare umanitare din orașul-port Mariupol.

Această discuție vine în contextul în care negocierile de pace dintre Ucraina și Rusia au fost reluate online vineri - la doar câteva zile după ce ambele părți - Ucraina și rusia - s-au întâlnit în Turcia pentru negocieri față în față.

În cursul zilei de vineri, ministrul rus de externe Serghei Lavrov, a spus, într-o conferință de presă la New Delhi, în India, că nu au fost încă stabilite „planuri concrete” în urma discuțiilor dintre Ucraina și Rusia.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, spune că a vorbit cu președintele francez Emmanuel Macron despre negocieri, garanții de securitate și coridoane umanitare din orașul port Mariupol, scrie Sky News. Zelenski a scris pe rețelele de socializare că a discutat cu președintele francez Emmanuel Macron. În timpul convorbirii, cei doi lideri au discutat despre procesul de negociere, despre importanța garanțiilor de securitate și despre asigurarea unor coridoare umanitare din orașul-port Mariupol. Această discuție vine în contextul în care negocierile de pace dintre Ucraina și Rusia au fost reluate online vineri - la doar câteva zile după ce ambele părți - Ucraina și rusia - s-au întâlnit în Turcia pentru negocieri față în față. În cursul zilei de vineri, ministrul rus de externe Serghei Lavrov, a spus, într-o conferință de presă la New Delhi, în India, că nu au fost încă stabilite „planuri concrete” în urma discuțiilor dintre Ucraina și Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.