Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Macron, mesaj în timp ce se îndreaptă spre România: 'Este vorba de un moment istoric şi trăim vremuri istorice!'

emmanuel macron alegeri

Franţa este mobilizată pentru protejarea frontierelor Alianţei Nord-Atlantice şi Uniunii Europene, a declarat preşedintele Emmanuel Macron, marţi după-amiază, înaintea vizitei în România, relatează Mediafax.

"Voi ajunge în această seară în România pentru a-i susţine, în numele cetăţenilor, pe militarii francezi detaşaţi acolo de câteva luni. (...) Franţa este prezentă de câteva luni, este mobilizată, în cadrul NATO, pentru a proteja frontierele noastre în estul Uniunii Europene, pentru a evita extinderea războiului care are loc acum în Ucraina", a declarat Emmanul Macron într-un discurs rostit la aeroport, înainte de a pleca spre România.

"Este vorba de un moment istoric şi trăim vremuri istorice", le-a transmis Emmanuel Macron cetăţenilor francezi, în contextul scrutinului legislativ din Franţa, al cărui tur secund este programat duminică.

"Franţa a făcut tot posibilul pentru evitarea războiului din Ucraina. Împreună cu Europa, depunem eforturi pentru evitarea dezordinii. Dezordine geopolitică - este vorba de un război de înaltă intensitate pe continentul nostru, o putere nucleară, dezordine economică, este o dereglare a economiei mondiale, cu o ameninţare pentru lunile următoare, printre altele cu o criză alimentară la sud şi la est de Marea Mediterană, dezordine în viaţa noastră de zi cu zi, întrucât în pofida măsurilor excepţionale aplicate de Guvern, plătiţi deja foarte mult pentru gaz, pentru benzină, pentru utilităţi, iar lunile următoare vor fi dificile", a adăugat Macron, subliniind că alegătorii au de luat o decizie "crucială" în al doilea tur de scrutin parlamentar.

Vezi și: Klaus Iohannis se întâlnește cu Emmanuel Macron: merg împreună la baza de la Kogălniceanu .

Preşedintele a îndemnat cetăţenii francezi să ofere ţării "o majoritate solidă" în Parlament, argumentând că o astfel de majoritate este necesară pentru asigurarea "ordinii" în interiorul şi în exteriorul frontierelor. "Avem nevoie de o majoritate solidă pentru a proteja economia ţării şi economiile cetăţenilor. Avem nevoie de o majoritate solidă pentru a continua ambiţiile ţării, în contextul urgenţelor secolului, climatice, economice şi sociale, în contextul crizelor care vin", a subliniat preşedintele Franţei, îndemnând alegătorii să meargă duminică la urne.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.