Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macron nu se teme de reacția antivacciniștilor și calcă 'pedala' mai tare: 'Nu doar că ei pun în pericol viaţa altora, dar şi restrâng libertatea altora'

Agerpres - Reuters
Emmanuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron a afirmat vineri că îşi asumă "în totalitate" declaraţiile controversate de marţi cu privire la nevaccinaţi, despre care a spus că vrea să îi "enerveze", acuzându-i pe unii dintre ei că fac din "libertatea lor, care devine o iresponsabilitate, un slogan", potrivit AFP, informează Agerpres.

"Putem fi mişcaţi de forme de expresie care par familiare şi pe care mi le asum în totalitate", a declarat preşedintele francez într-o conferinţă de presă la Palatul Elysée, alături de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

"Eu sunt mişcat de situaţia în care ne aflăm. Adevărata fractură a ţării este când unii fac din libertatea lor, care devine o iresponsabilitate, un slogan", a mai spus Macron.

"Nu doar că ei pun în pericol viaţa altora, dar şi restrâng libertatea altora, şi nu pot să accept asta", a insistat el.

"Nu pot permite să înflorească în ţara noastră dezbateri care ar consta în a spune: 'Să nu îi îngrijim în funcţie de alegerile lor'. Nu. Şi am spus-o foarte clar", a adăugat şeful statului, revenind la contextul interviului din Parisien, unde le-a răspuns la două cadre medicale furioase împotriva nevaccinaţilor.

Asumând de asemenea că "strategia sa este simplă: vaccinare, vaccinare, vaccinare", Macron a explicat că "impunerea de restricţii pentru persoanele care nu sunt vaccinate este o mişcare europeană".

"O spun ferm şi clar: trebuie să o facem pentru toţi compatrioţii noştri care fac efortul să se vaccineze şi care, prin iresponsabilitatea altora, deseori prin alegeri asumate, se contaminează", a adăugat el.

"Şi trebuie să o facem de asemenea pentru compatrioţii noştri care uneori se lasă prinşi de discursuri obscurantiste, de discursuri ale fricii: nu se protejează, deşi ştiinţa, cercetarea şi excelenţa tehnologică şi productivă europeană le permite asta", a mai declarat Macron.

"Este responsabilitatea mea să trag un semnal de alarmă. Este ceea ce am făcut în această săptămână, pentru ca lucrurile să poată avansa mai rapid", a concluzionat şeful statului francez.

Ursula Von Der Leyen a afirmat la rândul său că "permisul de vaccinare este un instrument pentru a-i proteja pe vaccinaţi".

În opinia sa, "discuţia despre responsabilitate şi libertate este foarte importantă în societatea noastră în timpul unei pandemii".

Preşedintele francez a devenit ţinta criticilor în această săptămână după ce a adoptat un ton dur faţă de persoanele nevaccinate împotriva COVID-19, afirmând că scopul său a fost de "a-i enerva" pe oamenii respectivi atât de mult încât aceştia să ajungă să se vaccineze.

Macron a explicat că se opune vaccinării obligatorii a populaţiei şi că strategia este de a face mai dificilă viaţa persoanelor nevaccinate, astfel încât să le determine să se vaccineze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.