Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macron promite că un guvern se va forma în Liban în timpul record de 15 zile. Procesul putea anterior dura luni întregi

US News & World Report
Liban proteste

Toate forţele politice libaneze s-au angajat să formeze un guvern în termen de 15 zile, a anunţat marţi seara preşedintele francez, Emmanuel Macron, într-o conferinţă de presă, după vizita sa efectuată la Beirut, relatează AFP preluat de agerpres.

"Toate partidele politice, fără excepţie, s-au angajat în această seară, chiar aici, că formarea acestui guvern cu misiune nu va dura mai mult de două săptămâni", a declarat preşedintele francez, după discuţii cu principalii lideri politici.

El a adăugat că guvernul va reuni personalităţi ''competente'' şi va fi format ''ca un colectiv independent care va avea sprijinul tuturor formaţiunilor politice''.

Noul prim-ministru libanez, Moustapha Adib, numit luni cu câteva ore înainte de sosirea, luni, a preşedintelui francez Macron, urmează să înceapă miercuri consultările parlamentare pentru formarea echipei sale. Preşedintele francez a reamintit că ''media din ultimii ani'' pentru formarea guvernelor în Liban este ''între 5 şi 11 luni'' din cauza divergenţelor politice.

Macron a dat asigurări că Adib, un ambasador relativ necunoscut până atunci, are ''la nivel politic un sprijin masiv al forţelor politice, chiar dacă acesta nu este unanim''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.