Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macron propune taxe globale împotriva sărăciei și a schimbărilor climatice

BFMTV
Emmanuel Macron

Macron propune taxe globale împotriva sărăciei și a schimbărilor climatice

Liderul francez cere să se convină asupra tarifelor la nivel mondial, dar refuză să le implementeze mai întâi în țara sa.

Președintele francez, Emmanuel Macron, este în favoarea instituirii de taxe în întreaga lume cu care să se lupte împotriva sărăciei și a schimbărilor climatice, dar respinge totuși ca acest tip de taxă să poată fi implementat mai întâi în Franța.

"Nu funcționează dacă o facem singuri", a argumentat Macron într-un interviu acordat France Info în care a apărat însă această idee pe marginea summitului pentru un nou pact financiar global care se desfășoară la Paris, relateaza Cadena Ser citat de Rador.

Ideea lui Macron include impozitarea transportului maritim, de exemplu, și insistenţa ca țările care nu taxează biletele de avion sau emisiile de dioxid de carbon să facă acest lucru. "Nu trebuie să alegeți între sărăcie sau schimbări climatice", a conchis președintele francez, care a avertizat că este "absurd" ca țările cu economii emergente să parieze în continuare pe cărbune.

El exclude ca soluția să fie însoțită de anularea datoriilor pentru țările cele mai sărace.

Liderul francez consideră că această idee nu ar funcționa, deși susține restructurarea acelei datorii cu unele națiuni care au cel mai mult nevoie, așa cum sa făcut deja cu Ciad sau Zambia.

Declaraţia lui Macron face parte din summitul internațional pentru un nou pact financiar global care se desfășoară la Paris. Președintele francez a confirmat că cele mai bogate țări s-au angajat să aloce 100.000 de milioane de dolari pentru țările în curs de dezvoltare, precum și să creeze un fond pentru biodiversitate și protecția pădurilor.

În documentul final al summitului, țările se angajează să facă progrese atât la următoarele reuniuni ale G20, cât și la următorul Summit privind Clima cu privire la noi propuneri fiscale pentru a îndeplini obiectivele climatice globale, care sunt departe de a fi atinse. De asemenea, ele stabilesc că orice dolar alocat acestor scopuri care provine de la o instituție sau organism public trebuie să fie însoțit de un dolar de la o societate privată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.