Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macron s-a plictisit să fie președinte și dă indicații prețioase în fotbal - După ce l-a convins pe Mbappe a pus ochii pe Zinedine Zidane

emmanuel macron alegeri

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi-a exprimat miercuri dorinţa ca antrenorul Zinedine Zidane să se "întoarcă" în ţară pentru a pregăti "un club francez", informează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

"Ar fi formidabil", a asigurat Macron într-o scurtă declaraţie acordată presei din ţara sa, în timpul unei deplasări electorale la periferia Parisului, pentru a promova practicarea sportului în şcoli.

Zidane, în vârstă de 49 de ani, triplu câştigător al Ligii Campionilor cu Real Madrid, ca antrenor, este unul dintre favoriţii la preluarea băncii tehnice a campioanei Franţei la fotbal, Paris Saint-Germain, potrivit presei sportive franceze.

Ipotetica sosire a lui Zidane ar putea fi unul dintre elementele cu care PSG l-ar fi convins pe starul său Kylian Mbappe să rămână pe Parc des Princes şi să nu semneze cu Real Madrid, chestiune în care a intervenit inclusiv Marcon, care a purtat o discuţie pe această temă cu fotbalistul.

Zidane este însă fanul lui Olympique Marseille, marea rivală sportivă a lui PSG, iar numeroase informaţii sugerează că fostul mijlocaş ar prefera să aştepte posibilitatea ca Didier Deschamps să părăsească postul de selecţioner al Franţei după Cupa Mondială din Qatar, turneul final care va avea loc în perioada noiembrie-decembrie 2022.

"Nu am vorbit cu Zinedine Zidane, dar am o admiraţie imensă pentru el, ca jucător şi antrenor. Îmi doresc, pentru proiecţia campionatului francez şi a Franţei, să vină să antreneze un mare club francez. Ar fi formidabil", a spus preşedintele francez.

Macron a insistat asupra faptului că în Franţa există multă dorinţă de a vedea în liga naţională "un sportiv şi un antrenor de un asemenea talent, care a reuşit să câştige trei cupe majore (Liga Campionilor) pe care le dorim foarte mult pentru echipele noastre".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.